En Sıcak Konular

Bitmeyen kıyamet yanılgısı

12 Eylül 2008 08:50 tsi
İnsanoğlu yüzyıllardır kıyametin kopacağını söylemiş... İşte Son 500 yılda ortaya atılan değişik kıyamet tarihleri;

Avrupa Nükleer Araştırma Kurumu'nun başlattığı 'Büyük Patlama' deneyinden önce de insanoğlu yüzyıllardır kıyametin kopacağını söylüyordu.

İşte Son 500 yılda ortaya atılan değişik kıyamet tarihleri:

3 Ekim 1533: Martin Luther'in yakın arkadaşı olan Michael Stifel, İncil üzerinde yaptığı matematiksel araştırmalardan dünyanın sonunun 3 Ekim'de geleceğini hesaplamıştı. Müritlerine tüm mal varlıklarını satmalarını söyleyen Stifel, tahmin ettiği 'mahşer günü' geldiğinde, yandaşlarını alıp yakınlardaki bir tepeye çıktı.

Buradan cennete çıkarılmalarının daha kolay olacağını söyleyen Stifel, birkaç saat sonra kıyametin gelmediğinin anlaşılması üzerine kasabaya koşarak dönüp, can güvenliği için yerel hapishaneye sığındı.

22 Ekim 1844: Amerikalı Baptist rahip William Miller'ın müridleri, yine İncil'den yola çıkarak kıyametin 22 Ekim'de geleceğini hesaplamıştı. Hesaplanan gün geldiğinde birşey olmayınca pek çok Miller taraftarı mezhep değiştirdi.

1914: Yehova Şahitleri'nin kurucusu olan Charles Taze Russell, İsa Peygamber'in dünyaya dönüş yılı olarak 1914'ü hesaplamıştı. Ancak beklenen kıyamet, Russell'ın tahmin ettiği gibi ilahi değil, son derece dünyevi olarak ortaya çıktı ve I. DÜnya Savaşı patlak verdi.

1969: Charles Manson ve müritleri ABD'de ırk temelli bir savaşın çıkacağına inanıyordu. Bekledikleri savaş çıkmayınca müritler 'siyahlara nasıl yapmaları gerektiğini göstermek için' bir dizi cinayet işledi.

1980'ler: ABD'li Evanjelik vaiz Lal Lindsey, o zamanki Avrupa Topluluğu'nun genişleyerek 'Deccal'in komutası altına girdiği öne sürmüştü. Kötüyle iyi güçler arasında çıkacak son savaşın başlangıcına ilişkin hiçbir zaman tam bir tarih vermeyen Lindsey, ABD'de hala internet üzerinden vaaz vererek kıyametin yakın olduğunu öne sürüyor.

11-13 Eylül 1988: Emekli NASA mühendisi Edgar Whisenant, yazdığı kitapla kıyametin 1988'de geleceğini öne sürmüş, ancak daha sonra bu tarihi 1990'lara atmıştı.

1993: David Koresh ve 100'den fazla müridi, Teksas, Waco'daki bir çiftliğe kapanarak kıyameti beklemeye başladı. FBI ajanlarının 51 gün süren kuşatmasının ardından müritlerden 76'sı ve Koresh, kendi çıkardıkları yangında can verdi.

Mart 1997: Uzaylıların varlığına inanan 'Cennetin Kapısı' tarikatına bağlı 38 kişi, Hale-Boop kuyruklu yıldızının dünyaya yaklaşmasını, kıyametin bir işareti olarak değerlendirip, California'da topluca intiar etmişti.

1 Ocak 2000: Dünyanın değişik köşelerindeki çok sayıda Hıristiyan tarikat, yeni bin yılın başlangıcını kıyamet günü olarak belirlemişti. İddialara inanan ünlü Arjantinli kaleci Carlos Roa, kıyametin geleceğine o kadar inanmıştı ki, yeni transfer anlaşmasını imzalamayı reddetmişti. 1 Ocak'tan bir süre sonra liglere geri döndü.

Mayıs 2008: Gerçek Rus Ortodoks Kilisesi adlı tarikata mensup 35 kişi, liderleri Pyotr Kuznetsov ile birlikte 6 aylarını bir mağarada geçirdi. Mağaranın bazı bölümleri çökmeye başlayınca müritler bir bir dışarı çıktı.



Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,953 µs