duygusal savunma! | " /> duygusal savunma! | "/>

En Sıcak Konular

Dolgun maaşa duygusal savunma!

12 Eylül 2008 08:33 tsi
Dolgun maaşa duygusal savunma! CHP İstanbul Milletvekili Bayram Meral, yolsuzluk iddialarını bakın nasıl yanıtladı:

Meral'den yolsuzluk iddialarına yanıt: Ahde vefa
 

CHP İstanbul Milletvekili Bayram Meral, Yol-İş Sendikası'nın kendisine "ahde vefa" olarak danışmanlık teklif ettiğini, ancak milletvekilliği nedeniyle danışmanlığa oğlu Mustafa Meral’i önerdiğini söyledi. Oğlunun söz konusu ücreti alıp almadığı konusunda net bir açıklama yapmayan Meral, "Salih Kılıç’a Yol-İş’ten 5 bin YTL’nin üzerinde aylık bağlanmış. Ben Yol-İş’e 30 yıl hizmet ettim. Bakan olsaydım oğluma gemi alırdım, kimse de yazmazdı. Doğru, yanlış. Patronlar kendi oğlu dururken, başkasını getirir mi?" dedi.

Meral, milletvekilliğinden önce başkanlığını yaptığı Yol-İş’ten 5 bin YTL maaş bağlattığı, işçilerin parasıyla 120 bin YTL’lik araç aldığı haberlerine ilişkin dün TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Yol-İş’te 30 yıl emeği bulunduğunu, milletvekili seçildikten sonra buradan gözyaşları arasında ayrıldığını anlatan Meral, ayrılırken arkadaşlarının, "30 yıl emeğin var, burada oda hazırlayalım, danışmanlık ücreti bağlayalım, makam aracı verelim, elin üzerimizde olsun" dediğini söyledi.

Yapılanların "ahde vefa" olduğunu kaydeden Meral, milletvekili olması nedeniyle teklifi kabul etmediğini, "Benim kadar yetenekli, benim her zaman yanımda olan, mitinglere katılan oğlum var. Oğlum yardımcı olsun" diyerek oğlunu danışman olarak önerdiğini belirtti.

Sözleşmeyi gösterdi

Sendikanın, Mustafa Meral'e 5 yıl süreyle aylık 3 bin 730 YTL ücret ödenmesine ilişkin aldığı kararın bir örneğini gösteren Meral, oğlunun ücreti alıp almadığına dair net bir açıklama yapmadı.

Meral, danışmanlık hizmeti nedeniyle kendisine tahsis edilmek üzere 120 bin YTL’lik araç alındığı, sonra Yol-İş yönetimine baskı yaparak aracı 60 bin YTL’ye üzerine aldığı iddialarına da yanıt verdi.

Aracı diğerleri gibi aldım
Dört yılın doldurulması halinde araçların yarı fiyatına satıldığını, diğerlerinde olduğu gibi kendisine de aynı uygulamanın yapıldığını söyleyen Meral, araca kendisinin binmediğini, oğluna bıraktığını ifade etti.

Mustafa Meral’in kolej mezunu olduğunu, üniversite son sınıfta okuduğunu belirten Meral, "Bu konum, babadan oğula geçiyor gibi olmuyor mu" sorusu üzerine oğlunun sendikacı değil, personel olduğu karşılığını verdi. Eski Türk-İş Başkanı Salih Kılıç'ı örnek gösteren Meral, şöyle devam etti:

Çalışmayacaklar mı?

"Salih Kılıç’a, Yol-İş’ten 5 bin YTL’nin üzerinde aylık bağlanmış. Ben, Yol-İş’e 30 yıl hizmet ettim. Bakan olsaydım, oğluma gemi alırdım, kimse de yazmazdı. Oğlum çay ocağı açıyor, konu ediyorlar, haksızlık oluyor. Çalışmayacaklar mı, hiçbir şey yapmayacaklar mı?"

Birçok sendikacının oğlunun sendikada çalıştığını belirten Meral, "Doğru, yanlış... Patronlar kendi oğlu dururken, başkasını getirir mi?" dedi.

milliyet



Bu haber 479 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,550 µs