En Sıcak Konular

Darbeciler yerine Genç Siviller geldi!

12 Eylül 2008 07:57 tsi
Darbeciler yerine Genç Siviller geldi! İlginç eylemleri ile dikkat çeken Genç Siviller, 12 Eylül askeri müdahalesinin ilan edildiği TRT Radyosu önünde, aynı saatte darbeyi protesto etti.

İlginç eylemleri ile dikkat çeken Genç Siviller, 12 Eylül askeri müdahalesinin ilan edildiği TRT Radyosu önünde, aynı saatte darbeyi protesto etti. Darbe gerekçesinin okunduğu saatte yapılan açıklamada, "Bundan 28 yıl önce Türkiye'nin üzerine bugün hala üzerimizden atmaya çalıştığımız karabasan çöktü. Bu ülkede demokratlar en az darbeciler ve ergenekoncular kadar cesur olmadıkça Türkiye'nin rahat yüzü görmeyeceğini keşfettik." denildi.

Genç Siviller üyesi bir grup, 12 Eylül darbesini protesto etmek amacıyla saat 03.30 sıralarında, Şişli Halaskargazi Caddesi üzerindeki TRT Radyosu önüne geldi. 1982 Anayasası'nın varlığının darbenin etkisinin devam ettiğini gösterdiğini düşünen Genç Siviller, "82 Anayasası, darbe, devam ediyor.", " Darbeciler yargılansın", " Bir daha asla", " Hala daha şahlanıyor aman" yazılı dövizler taşıdı. Grup adına Turgay Oğur'un okuduğu açıklamada, 28 yıl önce sabaha karşı devletin maaşlı askerleri tarafından TRT Radyos'nun basıldığı, binlerce kişinin aynı saatlerde yataklarından uyandırılarak zindanlara sokulduğu belirtildi. "Biz, bundan 28 yıl önce olmuş, bitmiş bir darbeyi değil, hala süren ve sürmeye devam edecek gibi görünen darbeyi kınamaya geldik." ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, "Bundan 28 yıl önce, Türkiye'nin üzerine, bugün hala üzerimizden atmaya çalıştığımız karabasan çöktü. Darbayi yapanlar, darbe düzenini 82 Anayası ile otomatik pilota bağladılar. 82 Anayası ile 28 yıldır her gece bu darbe tekrarlanıyor." denildi.

Bu yıl, 28 yıldır yapılamayan sivil bir anayasnın yapılmasını isteyen Genç Siviller, yaptıkları açıklamada, "Bu ülkede demokratlar, en az darbeciler ve ergenekoncular kadar cesur olmadan, bu ülkenin rahat yüzü görmeyeceğini keşfettik. 28 yıl önce bizi yataklarımızdan uyandıran karabasana karşı burada toplandık. Bundan sonra yataklarımızdan kaldırılmamak için bugün yataklarımızdan kalkıp buraya geldik. Bir daha kapılarımızın bu saatlerde çalınmasını istemiyoruz. Bir daha sabaha karşı 03.59'da darbe karşıtı eylem yapmak istemiyoruz." ifadelerine yer verdi. Grup, açıklama sonrası yanlarında getirdikleri fenerleri, darbe karanlığına karşı tuttu.

Genç Siviller'e mücadelelerinde destek vermek için eyleme katılan, 12 Eylül mağdurlarından Yüzleşme Derneği üyesi Aytekin Yılmaz, "Darbe, bir topluma yapılacak en büyük kötülüktür. 12 Eylül bunlardan en kötüsüdür." dedi. Yılmaz, 12 Eylül'de gözaltına alınışını da anlattı. Diyabakır'da henüz 14 yaşındayken, evinde bulundurduğu Nazım Hikmet kitaplarından dolayı gözaltına alınıp cezaevine konduğunu söyleyen Yılmaz, yaşı küçük olduğu için bırakıldığını belirtti.

Eyleme katılan Genç Siviller üyesi Fatmagül Matur, 12 Eylül darbesine tanıklık etmediğini ancak, darbenin izlerini bugün bile hissettiğini söyledi. 1980 doğumlu olan Matur, "Darbe ile yaşıtım. 12 Eylül darbesi, bugün de 82 Anayasası'nın varlığı ile devam ediyor. Biz, bu izi de ortadan kaldırmak için mücadele ediyoruz. Genç siviller olarak mücadelemiz devam edecek." şeklinde konuştu.

cihan



Bu haber 354 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,049 µs