En Sıcak Konular

Çalık nerede petrol arayacak

11 Eylül 2008 17:50 tsi
Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Çalık Enerji'ye petrol araması için dört ayrı ruhsat verdi.

Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Çalık Enerji'ye, Şanlıurfa ve Gaziantep illerinde dört yıl süre ile petrol araması için dört ayrı ruhsat verdi.

Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nün Resmi Gazete'de yayımlanan 21 Ağustos tarihli kararlarına göre, Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye, Şanlıurfa ve Gaziantep illerinde dört yıl süre ile petrol araması için dört ayrı ruhsat verildi.

Bu kapsamda Çalık Enerji'ye, Şanlıurfa'da 48 bin 194 hektar, Şanlıurfa ve Gaziantep illerini kapsayan 49 bin 92 hektar, Gaziantep'te 47 bin 700 hektar, Şanlıurfa'da 48 bin 928 hektarlık alanda petrol araması için dört ayrı ruhsat verilmesi uygun bulundu.

SEKTÖRDE HİSSE DEVİRLERİ
Öte yandan, Genel Müdürlüğün 1 Eylül tarihli kararı ile Transmediterranean Oil Company Ltd Şti'nin, 10 nolu Siirt Petrol Bölgesinde Aladdin Middle East Ltd. ve Energy Operations Turkey LLC Şirketleri ile ortak sahip bulunduğu petrol arama ruhsatındaki yüzde 20 hissesinin tamamının Güney Yıldızı Petrol'e devrine olur verildi. Devir sonrucunda sözkonusu ruhsattaki hisse oranlarının Aladdin Middle East'in yüzde 30, Energy Operations Turkey'in yüzde 50 ve Güney Yıldızı'nın yüzde 20 olarak Petrol Siciline tescil edilmesine karar verildi.

1 Eylül tarihli bir başka karar ile, Avenue Energy Inc. Şti'nin 11 nolu Diyarbakır Petrol Bölgesi'nde Aladdin Middle East, Ersan Petrol Sanayi ve JKX Turkey Şirketi ile müştereken sahip bulunduğu 3 adet petrol arama ruhsatının her birinde sahip bulunduğu yüzde 10,5'er hissesinin tamamını Aladdin Middle East Şirketine devri ve bu devir ile birlikte söz konusu ruhsatlar üzerinde daha önce tesis ve tescil edilen hak tesisinin aynen devam etmesine olur verildi. Karar gereğince 3 adet petrol arama ruhsatının her birindeki hisse oranları Aladdin Middle East yüzde 65, JKX Turkey yüzde 30, Ersan Petrol Sanayi yüzde 5 şeklinde oldu.

Petrol İşleri'nin 27 Ağustos tarihli kararı ile de, TransAtlantic Turkey Ltd.Şti.'nin, 10 nolu Siirt Petrol Bölgesi'nde sahip bulunduğu 2 adet ruhsatının her birindeki yüzde 100'er hissesinden yüzde 75'er hissesinin Energy Operations Turkey LLC. Şti'ne devrine olur verildi. Karar gereğince 2 adet petrol arama ruhsatının her birindeki hisse oranları Energy Operations Turkey'in yüzde 75, TransAtlantic Turkey'in yüzde 25 biçiminde oldu. 
 



Bu haber 687 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,325 µs