En Sıcak Konular

Bu darbe bitmek bilmiyor

11 Eylül 2008 17:40 tsi
Bu darbe bitmek bilmiyor Ufuk Uras 12 Eylül'ü anlatıyor: Hala sürüyor

ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, 12 Eylül askeri darbesinin üzerinden 28 yıl geçmesine rağmen Türkiye'nin, hala bu darbenin izlerinden ve sonuçlarından kurtulamadığını bildirdi.  Uras, 12 Eylül askeri müdahalesinin 28'inci yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, toplumun 12 Eylül'ün yarattığı Anayasadan ve demokrasi ile alakası olmayan birçok yasadan, seçim ve siyasi partiler yasalarından, demokratik hukuk ilkeleri ile bağdaşmayan yargı sisteminden, çalışana düşman iş yasalarından kurtulamadığını savundu.

Uras, "Türkiye, 12 Eylül ile birlikte başlatılan neo-liberal ekonomi politikalarının toplumda yarattığı işsizlik ve yoksulluktan kaynaklanan yıkımı ve yolsuzluklar düzenini düzeltemedi. Toplum, Türkiye'yi 12 Eylül'e iteleyen derin devlet ve Ergenekon ilişkilerinden kurtulamadı" dedi.

12 Eylül'ün üzerinden 28 yıl geçtiğini belirten Uras, bugün yine Türkiye'nin gündeminin demokratikleşme, yargı reformu, aş, iş ve yoksulluğa karşı mücadele olduğunu söyledi.

Uras, "Ergenekon rumuzlu devlet içi çetelerle, yeni darbe heveslileri ve derin devletle hesaplaşmadır, 12 Eylül darbecilerini yargılamaktır, siyasal ve toplumsal alan üzerindeki askeri vesayetten kurtulmaktır" diye konuştu.

Açıklamasında, "Türkiye'de medya-ticaret-siyaset arasında yolsuzluk ve rüşvet bağlarının güçlenmesi de tarikat- cemaat ilişkilerinin yarattığı yolsuzlukların gelişmesi de bu dönemin ürünüdür" ifadesini kullanan Uras, AKP'nin yolsuzluk ve usulsüzlüğü örtmek için iktidar olanaklarını bir tehdit olarak kullanmasın da 12 Eylül'le birlikte gelişen Özalizmin'in sonucu olduğu iddiasında bulundu.

Uras, "Deniz Feneri, Şaban Dişli ve belediyelerdeki yolsuzluklar da 'hayırseverlik' kisvesi altında patlayan ve insanların iyilik duygularını kullanan yolsuzluk da yılların bataklığının ve hortumculuğunun devamıdır" dedi.

ÖDP Genel Başkanı Uras, yolsuzluk yapanlardan hesap sorulmadığı müddetçe işin çığırından çıktığını belirterek, olağanüstü bir çürümenin ve ahlaki krizin "dal budak" sardığını, çalkantı arttıkça da pisliğin her tarafa bulaştığını bildirdi.
CNNTURK



Bu haber 402 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,444 µs