En Sıcak Konular

Sağlık Bakanlığı'ndan yolsuzluk açıklaması

11 Eylül 2008 17:33 tsi
ANKA'nın bugün geçtiği Sağlık Bakanlığı'nda Yolsuzluk haberine açıklama geldi. Açıklamada iddialar tek tek sıralanıp yalanlandı. İşte o açıklama.

Anka Haber Ajansı'nın bugün geçtiği "Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu'nda yolsuzluk iddiası" başlıklı habere açıklama geldi.

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Muhammet Gedik'in gönderdiği açıklama şöyle:


Haber Sitenizde Anka Haber Ajansı kaynak gösterilmek suretiyle 11/09/2008 tarihinde yayınlanan “Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu’nda yolsuzluk iddiası” başlıklı haberinizde yer alan iddialar gerçek dışı, yalan ve iftira içeriklidir.

5283 sayılı Kanun gereğince bazı kamu kurum ve kuruluşlarına bağlı sağlık tesislerinin Sağlık Bakanlığına devri ile birlikte artan iş yüküne bağlı olarak müfettiş sayımızın yetersizliği nedeniyle 21/06/2005 tarihli ve 5371 sayılı kanun ile 13/12/1983 tarihli ve 181 saılı Sağlık Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen geçici 10. Maddesi gereği, ihtiyaca binaen diğer kamu kurum ve kuruluşlarından 2005 ve 2006 yıllarında Bakanlığımıza 80 adet müfettiş alımı yapılmış ayrıca 100 civarında da sınavla müfettiş yardımcısı alımı planlanmıştır. Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın Konur Sokak’ta bulunan hizmet binasının ihtiyaca cevap vermesi üzerine ayrı bir bina kiralamak için 27/10/2005 tarihli 8101 sayıyı yazı ile Başbakanlıktan izin talep edilmiştir. Bu arada Maliye Bakanlığı’ndan ve Ankara Deftardarlığı’ndan kamu binası tahsis talebinde bulunulmuş ancak olumlu cevap alınamamıştır. Anıt Cad. No: 12 Mebusevleri Tandoğan / Ankara adresinde bulunan binanın aylık bürüt 51.750 YTL ile kiralama işlemi Başbakanlıkça 07/06/2006 tarihli ve 10562 sayılı yazıyla uygun bulunmadığından yeniden kiralık bina aranmasına başlanmıştır. Oluşturulan komisyon tarafından tespit edilen 5 binadan kiralamaya uygun 4 bina tespit edilerek mevzuata uygun piyasa araştırmaları yapılmış nihayetinde aylık 34.000 YTL  (Brüt 39.819 YTL) bedelle iddianın aksine fiyat yönünden de en ucuz olan İstanbul Cad. No: 52 adresinde bulunan binanın kiralanmasına karar verilmiş, söz konusu kiralama işlemi Başbakanlığın (Ekonomik ve Mali İşler Başkanlığı) 01/05/2007 tarihli ve 10616 sayılı yazısı ile uygun görülmüştür. Teftiş Kurulu Başkanı olarak metrekare fiyatı en düşük olan binanın kiralanmasına ilişkin fikir değiştirilmesi söz konusu olmamış söz konusu binalar içerisinde metrekare fiyatı en düşük olan binaya onay verilerek kiralama cihetine gidilmiştir.

Binanın, müfettişlerin kullanımına uygun şekilde tadilat ve bakımı bina sahibi tarafından yapılmış, bina ile ilgili olarak Başkanlığımızca hiçbir harcama yapılmamıştır. Bina sahibinin taahhüdünü yerine getirdiği, boya, badana, tadilat, elektrik ve su tesisatı vb. yönden hiçbir eksiğinin bulunmadığı Teknik Komisyon tarafından rapor edildikten sonra bina Başkanlığımızca teslim alınarak taşınma işlemleri başlatılmıştır. Taşınıldıktan sonra ilk günlerde yaşanan küçük problemler yine bina sahibi tarafından giderilmiş olup, şuanda hiçbir sorun yaşanmamaktadır. Asansör tamir edilmemiş, bina sahibi tarafından tamamen yenilenmiştir.

Dolayısıyla haberinizde ileri sürülen ve Başkanlığımızı hedef alan iddialar gerçek dışı, haksız isnat ve iftira içeriklidir. Gerçek dışı ve iftira haberi yapan ve yayımlayanlar hakkında yargı yoluna gidilecektir.

Bu tür tek taraflı yapılan gerçek dışı haberler öncelikle adaletin, objektifliğin simgesi olan Teftiş Kurulumuza dolayısıyla Devletimize olan güvenin sarsılmasına neden olacağından iddiaların Kurulumuzdan teyit ettirilmeden yayımlanmaması gerektiği değerlendirilmektedir.

Bilgileriniz ve düzeltme metnimizi aynen yayınlamanızı rica ederim.

                                                                                                                                             Mehmet Gedik

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı



Bu haber 483 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,925 µs