En Sıcak Konular

Karaman'dan Milliyet'e cevap testi

11 Eylül 2008 17:08 tsi
Karaman'dan Milliyet'e cevap testi Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, yaptığı açıklamaları bir gün olsun yayınlamayan Aydın Doğan medyasına bu kez farklı bir üslup denedi:

Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, sürekli aleyhinde haberler yapan Doğan Medya Grubu'na gerekli cevapları, hem basın bülteni yolu ile hem de noter aracılığı ile gönderiyor.

Basın özgürlüğünden söz eden Aydın Doğan medyası, Zekeriya Karaman'ın gönderdiği açıklama ve cevaplara bugüne kadar yer vermedi. Karalamayı yapan Doğan medyası, aleyhinde hergün onlarca haber yaptığı kişiye söz hakkını çok görmeye devam ediyor.

Zekeriya Karaman, bu kez manşetten karalama yönelten Milliyet'e özel bir açıklama gönderdi. Karaman, "anlayana" diye bir de not düştü. Karaman'ın açıklaması şöyle:

"Bir süredir şahsım ve kurumumla ilgili haberler yapmaktasınız. Aynı haberleri tekrar tekrar kamuoyu gündemine getirmekte ısrar ediyorsunuz. Cevap hakkıma saygı duymuyor, gazetenizde hakkımda çıkan haberlere ilişkin size göndermiş olduğum açıklamalara yer vermiyorsunuz.

Belki bu kez yayınlarsınız beklentisi ile bir kez daha cevap veriyorum.

1- Gazetenizde yayınlanan şemadaki Kanal 7’ye aktarıldığını öne sürdüğünüz 7 milyon Euro hisse alımı kesinlikle söz konusu olmamıştır.

2- Aynı şekilde, 1.8 milyon Euro’nun Beyaz Holding’e aktarıldığı iddiası da tamamen gerçek dışıdır.

3- Bugünkü nüshanızda ilave olarak öne sürdüğünüz paraların yurt dışından gelip yeniden yurt dışına çıkarıldığı suçlamaları da gerçek dışıdır.

4-İleri sürülen iddiaları, mahkeme kararı gibi kamuoyuna sunarak hukukla, temel insan haklarıyla ve gazetecilik ilkeleriyle bağdaşmayan tavrınızı sürdürüyorsunuz.

5-Bir kez daha ifade ediyorum ki iddialarda yer aldığı gibi Deniz Feneri e.V.’den şahsıma hiçbir zaman para verilmemiştir.

6-Gazetenizde dün yer alan “Deniz Feneri e.V.’ye ait muhasebe kayıtları Kanal 7’de çıktı” suçlamaları tamamen gerçek dışıdır. İddia edildiği gibi Kanal 7’de böyle bir muhasebe kaydı ve herhangi bir ek bellek bulunmamaktadır.

7-Bir başka dayanaksız iddia da Deniz Feneri e.V.’ye ait paraların şahsım ve yönetim kurulu üyeleri tarafından Almanya dışına çıkarıldığı suçlamasıdır. Kanal 7 yönetimi, iddia edildiği gibi hiçbir zaman böyle bir para transferinin içinde yer almamıştır.

Almanya’da devam eden bu yasal süreçle ilgili gerçekler, kısa süre sonra ortaya çıkacaktır. "

haber 7



Bu haber 504 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,549 µs