En Sıcak Konular

CHP, Yüce Divan'a gidiyor

11 Eylül 2008 15:54 tsi
CHP, Yüce Divan'a gidiyor Kanadoğlu dün, Deniz Feneri Derneği'nden Ak Parti'ye para aktarıldığı iddialarının soruşturulması gerektiğini iddia etmişti. Kanadoğlu'nun bu açıklamasının ardından CHP bugün Yüce Divan'a gideceğini açıkladı.

Sabih Kanadoğlu, dün yaptığı açıklamada; Deniz Feneri derneğinin topladığı paraların bir siyasi partiye aktarıldığı yolunda Alman mahkemesinde açılan davanın iddianamesinde iddialar yer aldığını söylemişti. Bu iddiaların doğru olması halinde bu siyasi partinin Anayasanın 69. maddesinin 10. fıkrasına aykırı olarak, Alman yasalarına göre kurulmuş bir tüzel kişilikten maddi yardım almış olduğunu ve kanıtlandığı takdirde anayasanın vurgulanan maddesi uyarınca bu siyasi parti hakkında temelli kapatma yaptırımı uygulanacağını iddia etmişti.

KANADOĞLU KONUŞTU, CHP MAHKEMEYE GİDİYOR
 
Eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun, "Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turundaki Genel Kurul oturumuna en az 367 milletvekilinin katılımı gerekir" açıklamasının sonrasında CHP Anayasa mahkemesine başvurmuş ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin iptalini istemişti. Kanadoğlu’nun dün Deniz Feneri Derneği işe ilgili yaptığı açıklamalardan sonra CHP bugün Yüce Divan’a gideceğini açıkladı

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin Deniz Feneri Derneği davasıyla ilgili sorularını yanıtladı.

‘AKP BU OLAYI KAPATMAYA ÇALIŞIYOR’
 
Kılıçdaroğlu, Türkiye ile Almanya arasında idari anlaşma sözleşmesini onaylayan yasanın 2004'te TBMM'den geçtiğini anımsatarak, "Burada adli yardımlaşmanın nasıl olacağı bellidir. Eğer savcılar harekete geçerse, bunlar doğrudan doğruya Alman hükümetinden bilgi alamazlar. Olayın Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Almanya'ya iletilmesi gerekiyor. Adalet Bakanı'nın bu gerçekleri bilmemesi mümkün değil. Bu sözleşmenin gereğinin yerine getirilmesini istiyoruz. Ama adımın nasıl Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu biliyorsam, AKP hükümetinin de bu olayı kapatmak için olağanüstü çaba harcadığını biliyorum" dedi.  

‘BU HESAP YÜCE DİVAN’DA BİTER’
 
CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu, "Yargı ellerinde. Biz bütün bu olaylarda, yürekli bir cumhuriyet başsavcısı bekliyoruz. Hesap soracak, belgeleri toplayacak, teknik dinleme yapacak, kuryelerden hesap soracak...Hem Müslüman geçineceksin, sonra Müslüman'ın hakkını yiyeceksin. Sonra da fakir fukara edebiyatı yapacaksın. Bunların hesabını soracağız, nereye giderlerse gitsinler. Bu hesap, Yüce Divan'da biter. Bunların hepsi Yüce Divanlıktır, Yüce Divan'a gidecekler, kaçınma şansları yok" şeklinde konuştu.

RTÜK Başkanı Zahit Akman'ın da iddialar nedeniyle istifa etmesi ya da Almanya'ya gitmesi gerektiğini savunan Kılıçdaroğlu, Almanya'da gereğinin yapılacağını bildirdi.

8SUTUN  



Bu haber 433 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,577 µs