-Video | " /> -Video | "/>

En Sıcak Konular

İddianameyle ilgili şok iddia -Video

11 Eylül 2008 15:10 tsi
İddianameyle ilgili şok iddia -Video SKYTürk televizyonuna bağlanan Show TV Almanya Temsilcisi Ahmet Özay, Deniz Feneri iddianamesinin çevirisiyle ilgili şok açıklamalar yaptı.

Başbakan Erdoğan'a elden para verildiği iddilarının yer aldığı Deniz Feneri Davası'nın iddianamesi ile ilgili şok bir iddia ortaya atıldı.

SKYTürk televizyonunda Saynur Tezel'e telefonla bağlanan Show TV Almanya temsilicisi Ahmet Özay, Deniz Feneri iddianamesinin Türkçe çevirisinde kasıtlı yorum olabileceğini söyledi.

Deniz Feneri davasını gören Frankfurt Mahkemesi'nde 10 yıl önce görülen bir uyuşturucu davasında dönemin Başbakan Tansu Çiller'in adının karıştırıldığını hatırlatan Ahmet Özay, iddinamelerin Tükçe çevirisini yapan tercümanların 1980 önesi Türkiye'den kaçan ve Türkiye Cumhuriyeti rejimi ile sorunları olan önyargılı insanlar olduğunu söyledi.

Özay' iddinamenin tercüme edilmesi ile ilgili şunları söyledi: "Şu anda Deniz Feneri davasıı gören Frankfurt Mahkemesi, dönemin Başbakanı Tansu Çiller ile ilgili görülen bir davada şöyle bir ifade kullanmıştı; Türkiye'deki uyuşturucu ticareti ile ünlenen bir ailenin Almanya'daki bireyleriyle ilgili bir yargılama süreci vardı. Burada iki kişi cüzzi hafiz cezalarına çarptırılmıştı. O dönem Türkiye'deki uyuşturucu iddiları ilgilenen yetkili savcı, "Türkiye'de uyuşturucu işleri bizzat devlet  kontrolünde organize edilir ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Tansu Çiller uyşturucu trafiğini denetler" şeklinde bir ifade kullanmştı. ARD Televizyonu Türk bayrağına şırınga koymuştu. Buna benzer bir klişe var. Bunlar tercüman hatalarıyla alakalı olabilir. Almanya'daki Türkçe tercümanların önemli bir bölümünün 1980 öncesi  Türkiye'den kaçan ve Türkiye'deki rejimle kavgalı insanlar. Bu insanlar bugün 50-60 yaşlarında ama bunalrın standart ön yargıları bu tip iddianamelere metinlere kontrolsüz oalrak yansıyabiliyor. "

10 yıl önceki uyuşturucu davasıın iddianamesine, Tansu Çiller ifadelerinin nereden geldiğini hiç kimsenin ifade edemediğini söyleyen Özay, mahkemenin aynı ve davaların bezer olmasına dikkat çekti.

Video:samanyoluhaber.com

haber 7



Bu haber 922 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,645 µs