İsrail’i takip ediyor | " /> İsrail’i takip ediyor | "/>

En Sıcak Konular

Hizbullah uydudan İsrail’i takip ediyor

11 Eylül 2008 14:44 tsi
Hizbullah uydudan İsrail’i takip ediyor “Hizbullah, uydudan İsrail’deki stratejik yerlerin resimlerini elde etmeye çalışıyor” diyen İsrailli bir subay, bunun İsrail için çok tehlikeli bir gelişme olduğunu iddia etti.

İsrail ordusunun askeri istihbarat biriminde görevli bir subay, Hizbullah’ın uluslararası bir şirket üzerinden İsrail’deki stratejik yerlerin resmini elde etmeye çalıştığını açıkladı.

Lübnan’da yayınlanan el-Mustakbel gazetesi, Vella adlı bir internet sitesine dayanarak verdiği haberinde bir İsrailli subayın “Hizbullah, sivil bir uydu sahibi şirket üzerinden fotoğrafları ele geçirmeye uğraşıyor” diyerek “Aralarında Hİzbullah’ında bulunduğu birçok grup, İsrail’deki stratejik yerlerin yüksek kalitedeki fotoğraflarını ele geçirmek için uluslararası bir şirketle temasa geçti” ifadelerini kullandığını aktardı.

İsrail güvenlik biriminin tahminlerine göre, bu resimlerin Hizbullah’ın ya da başka örgütlerin eline geçmesi ihtimaline karşı İsrail, uydu sahibi olan söz konusu şirketlere, ellerindeki resimleri satma konusunda sınırlama getirmeye çalışıyor. Açıklamayı yapan subaya göre bu fotoğrafların bir örgütün eline geçmesi, bütün örgütlerin eline geçmesi demek.

İsrailli subay, bu grupların uydulara sahip olan söz konusu şirketlerle, paravan şirketler aracılığıyla irtibat kurduğunu belirterek, İsrail’in stratejik yerlerinin yüksek kaliteli fotoğraflarının elde edilmesinin, bu yerlerin askeri saldırılara maruz kalmasını son derece kolaylaştırabileceğini ifade etti.

Aynı kaynak, İsrail topraklarına ait görüntülerin Google Earth üzerinden yayınlanmasının İsrail’de rahatsızlık yarattığını belirterek, bunun daima Gazze’de Hamas’a Lübnan’da da Hizbullah’a İsrail içlerine gönderdikleri füzeleri daha hassas bir şekilde ayarlamalarına yardım edeceğini söyledi.

Hizbullah İsrail’den intikam alacak

Öte yandan İsrail güvenlik kaynakları, kendilerine Hizbullah’ın, komutanları Imad Muğniye’nin intikamını almak için operasyon yapma niyetiyle ilgili bilgi geldiğini, böyle bir operasyonun meydana gelme ihtimalinin şu günlerde en yüksek seviyesinde olduğunu iddia etti.

Haaretz gazetesi, güvenlik kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, İsrail’in Hizbullah’ın düzenleyebileceği bir operasyonla ilgili uzun ihtimaller silsilesiyle mücadeleye hazır olması gerektiğini kaydetti. Gazete, Hizbullah’ın İsrail elçiliklerine saldırı düzenleyerek, eski veya yeni İsrailli görevlileri öldürmesinden ya da yurt dışında bulunan iş adamlarının suikasta uğrama ihtimali bulunduğunu açıkladı.

Timetürk



Bu haber 537 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    18,235 µs