En Sıcak Konular

Babacan: Normalleşme sürpriz olmaz

11 Eylül 2008 14:35 tsi
Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Ermenistan - Türkiye maçı sonrası yeni bir döneme giren ilişkilerin ayrıntısını Siyaset Sahnesi'nde anlattı.

Dünya Kupası ön eleme grubunda oynanan Ermenistan-Türkiye maçı iki ülke ilişkilerinin normalleşmesi için ümit kaynağı oldu. Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Samanyolu Haber Televizyonunda yayınlanan Siyaset Sahnesi programında Ermenistan ile ilişkiler hakkında önemli açıklamalar yaptı. Babacan, Ermenistan ile ilişkilerin bir yılda normalleşmesinin gerçekçi bir yaklaşım olduğunu söyledi. Önümüzdeki dönemde Türkiye – Azerbaycan - Ermenistan arasında bir diplomasi trafiğinin yaşanacağını belirten Babacan "1 yıl içerisine Ermenistan ile ilişkilerin normalleşmesi sürpriz olmaz" dedi.

Geçtiğimiz hafta Ermenistan-Türkiye maçının oynandığı gün, AB Dışişleri Bakanları toplantısına katılan Babacan, o toplantıda yaşanan ilginç bir ayrıntıyı da anlattı. Babacan, o günün akşamı oynanacak maç için toplantıda bulunan bakanlardan izin istediğinde 27 AB bakanının kendisini alkışlarla uğurladığını söyledi.

Türkiye ile Ermenistan arasında yaşanan problemleri Ermeni diasporasının kaşıdığını söyleyen Babacan "Tuzu kuru bazı Ermeniler bunu meslek haline getirmişler" dedi.

Babacan programda, 14 aylık dışişleri bakanlığı sırasında başından geçen ilginç olaylara da değindi. Özellikle Avrupa kupası maçları sırasında bir çok meslektaşından Türkiye'yi destekleyici SMS'ler aldığını söyleyen Babacan bu tür samimi ilişkilerin bir çok problemin çözümüne de katkı sağladığını kaydetti.

samanyolu haber



Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,714 µs