PKK ne de Kürtler... | " /> PKK ne de Kürtler... | "/>

En Sıcak Konular

Asıl mesele ne PKK ne de Kürtler...

11 Eylül 2008 14:00 tsi
Asıl mesele ne PKK ne de Kürtler... Eski MİT'çi Mahir Kaynak, PKK eylemlerinin asıl amacının Kürtler olmadığını düşünüyor. Ona göre eylemlerin amacı çok başka. İşte Kaynak'a göre asıl sebep...

Eski  MİT'çi Prof. Dr. Mahir Kaynak, son günlerde askerlerimize yönelik PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirilen eylemlerinin geçmişte yapılanlardan farklı olduğunu söyledi.

Kaynak, “Şehirlerde yapılan terör eylemleri tüm dünyada tepki gören ve kabul edilmeyen eylemlerdir. Orada halk çatışması meydana getirerek Türklerle Kürtler arasında çatışma çıkarmak amaçlanır. Fakat bunların hedefleri çok farklı.” şeklinde konuştu. Kaynak, “PKK eylemlerinin amacı daha yeni yeni oluşmaya başlayan asker-millet kaynaşmasını engellemektir” dedi. 

Güneydoğu’daki terör eylemlerinin hedefi hakkında çarpıcı sözler sarf eden eski MİT'çi, “Şimdilerde olduğu gibi güvenlik güçlerine yapılanlarsa devleti zaaf içinde gösterme amacıyla yapılır. Halk arasında huzursuzluktan ziyade devlete yönelik olumsuz tavır yaratmaktır.” diyerek eylemlerin iç yüzü konusunda şunları kaydetti:

“Güneydoğu’daki faali meçhul cinayetlere askerler karıştı deniyor. Bunun benzeri bir hava siviller arasında da yayıyorlar. Böylece milletle ordunun arasını açmaya çalışıyorlar. O bakımdan buna dikkat etmek lazım. Yani kim, neyi, niçin yapıyor soruları iyi araştırılmalı. Şuanda dikkat ederseniz sadece Kürt meselesinde yumuşamanın yanı sıra devlet-millet kaynaşması yaşanıyor. Bazı çevreler bundan da rahatsız oluyorlar.”

Terör örgütünün yeni stratejisinde amacın daha yeni yeni oluşturulmaya başlayan asker-millet kaynaşmasını engellemek olduğunu kaydeden Prof. Kaynak “Geçmişte Güneydoğu’daki askerlere yönelik olumsuz bir hava oluşturulmaya gayret edildi. Oradaki halkın TSK’yı kendisini koruyan güç olmak yerine düşman olarak algılanmasına çalışıldı. Şimdi ordu; “Ben sizin parçanızım, ben sizi korumak ve kollamakla vazifeliyim. Ben bu görevi yerine getireceğim” diyor. Bu ciddi ve önemli bir dönüşümdür. Bunu engellemek istediklerini görüyoruz.” diye konuştu.

PKK, TSK’YLA BÖLGE HALKININ ARASINI AÇMAK İÇİN ÇALIŞIYOR

Şehirlerde yapılan terör eylemleri tüm dünyada tepki gören ve kabul edilmeyen eylemlerdir. Oradaki hedef şudur: Birincisi halk çatışması meydana getirmek. Oradakileri hayatından şikâyetçi hale getirerek Türklerle Kürtler arasında çatışma çıkarmak amaçlanır. Güvenlik güçlerine yapılanlarsa devleti zaaf içinde gösterme söz konusu. Halk arasında huzursuzluktan ziyade devlete yönelik olumsuz tavır yaratmaktır. Bakın Güneydoğu’daki faali meçhul cinayetler var, askerler bunun içinde karıştı deniyor. Bunun benzeri bir hava siviller arasında da yayıyorlar. Böylece milletle ordunun arasını açmaya çalışıyorlar. O bakımdan buna dikkat etmek lazım. Yani kim, neyi, niçin yapıyor soruları iyi araştırılmalı. Şuanda dikkat ederseniz sadece Kürt meselesinde yumuşamanın yanı sıra devlet-millet kaynaşması yaşanıyor. Bazı çevreler bundan da rahatsız oluyorlar.

ORDUDA HALKA KARŞI ÇOK CİDDİ VE ÖNEMLİ BİR DÖNÜŞÜM YAŞANIYOR

Şimdi ordu; “Ben sizin parçanızım, ben sizi korumak ve kollamakla vazifeliyim. Ben bu görevi yerine getireceğim” diyor. Bu ciddi ve önemli bir dönüşümdür. Bunu engellemek istediklerini görüyoruz.

“PKK TAŞERON BİR ÖRGÜT, AMAÇ ENERJİ HATLARINA SAHİP OLMAK!”

Evvela diyelim ki PKK başarılı oldu ne yapacak? Bunun cevabı yok mesela. Diyoruz ki PKK, Güneydoğu Anadolu’da halk üzerinde egemenlik kuramadı. Burada başka hâkim güçler var. Orada PKK’ya karşı olan korucuların sayısı 100 bin. Onun dışında K. Irak’ta Barzani nedeniyle bir şey yapamazlar. Suriye’de iktidarı ele geçiremezler. Bunların kendi hesaplarına Kürtler için yaptığı bir şey yok. Başkaları adına çalışıyorlar. Bu yüzden doğrudan doğruaa hedef Türkiye’dir. Bakın bir hedefi gerçekleştirilirse birisi istifade eder. Buradan Kürtler hiçbir şekilde faydalanamayacaktır. Peki burada rol oynayan güçler kimlerdir? Problem enerji hatları üzerinde egemenlik kurmaktır. Avrupa siyaseten kağıt üzerinde hakim olduğu enerji hatlarına egemen olarak Rusya ve ABD’nin baskısından kurtulmak istiyor. Öteki iki güçte buna izin vermemek için çatışma çıkartıyorlar. Yoksa kimsenin Kürtlere acıyıp yardım ettiği yok.

 



Bu haber 969 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,759 µs