En Sıcak Konular

İşte 11 Eylül'ün gizlenen fotoğrafları

11 Eylül 2008 13:34 tsi
İşte  11 Eylül'ün gizlenen fotoğrafları 11 Eylül ile ilgili yayınlanmamış fotoğraflar ortaya çıktı...

Amerika'da meydana gelen 11 Eylül saldırılarının 7. yıldönümünde terör mağduru masum insanlar bugün düzenlenecek törenlerle anılacak. New York'ta ikiz kuleleri hedef alan saldırıda ölenler için Dünya Ticaret Merkezi'nin inşaat alanında büyük bir tören düzenlenecek. 11 Eylül 2001'deki saldırılarda yaklaşık 3 bin kişi hayatını kaybetmişti. Bütün dünyayı sarsan eylemin ardından ABD, Afganistan'ı bombalayarak Taliban rejimini devirmişti.

TÖRENLERE OBAMA VE McCAIN DE KATILACAK

Dünya Ticaret Merkezi'nin bulunduğu bölgede yapılacak törenlere Demokrat Parti'nin adayı Barack Obama ile Cumhuriyetçi Partinin Adayı John McCain de katılacak. 7 yıl önce 11 Eylül günü Amerikan havayollarına ait 4 uçak kaçırılmış, uçaklardan ikisi Dünya Ticaret Merkezi'ne çarparak binaların yıkılmasına neden olmuştu. Bir diğer uçak savunma bakanlığı Pentagon'a çarpmış, Beyaz Sarayı hedef aldığı düşünülen 4. uçak ise yolcuların çabasıyla düşmüştü.

 
ABD, EL-KAİDE YERİNE NEDEN IRAK'LA MÜCADELE ETTİ?

11 Eylül'ün 7. yıl dönümünde ABD basını Başkan George W. Bush yönetiminin Afganistan-Pakistan sınırında olduğu iddia edilen El Kaide ile savaşmak yerine neden Irak'ta mücadele ettiği üzerinde durdu. Bush yönetimi, Irak'a savaş açabilmek için yalanlara başvurmakla suçlandı. Ulusal güvenlik için alınan bazı tedbirlerin de maksadı aştığı görüşü dile getirildi.

"BUSH YÖNETİMİ TERÖRLE MÜCADELEDE BAŞARISIZ"

El Kaide ile ilgili şüpheler de haber ve yorumlara konu oldu. Gazeteler, dağ başında yaşayan bir grup teröristin dünya genelinde rahatça mobilize halde olmasının soru işaretleri doğurduğunu belirterek, bu örgütün uluslararası bağlantılarının ortaya çıkarılması gerektiğini kaydetti. Bush yönetiminin terörle mücadelede başarısız olduğunun altı çizildi. 
 
YALANCI GÜNLÜKLER

New York Times gazetesi 11 Eylül sonrası üretilen yalanlardan ilkinin İngiliz gazetesi The Daily Telegraph'ta yayınlanan Muhammed Atta'nın el yazısı olduğu iddia edilen günlük olduğuna dikkat çekti. Bu günlüğe göre El-Kaide'nin üst yönetimi Irak'ta konuşlanmış ve 11 Eylül saldırılarını buradan planlamıştı. Yine New York Times, günlük gibi Irak'ta nükleer silah olduğu yönündeki Bush yönetiminin iddialarının da kısa sürede ortaya çıkan yalanlarından biri olduğunu kaydetti.

Fransız haber ajansı AFP de geçtiği haberde de "11 Eylül'ün 7. yılında Afganistan'ın hâlâ terörle savaşta ilk sırada" olduğu öne çıkarıldı. Haberde Bush yönetiminin 11 Eylül saldırısından iki ay sonra Afganistan'a müttefikleri ile Taliban ve El Kaide'yi yok etmek için girdiğini ancak hala her ikisinin de ayakta olduğuna dikkat çekildi. Ajans, Obama'nın "Bizim en büyük hatamız, yapmamız gereken işi bitirmeden bir başkasına kalkışmak oldu. Afganistan'da teröre karşı bir zafer kazanılmadı ki Irak'a giriverdik" sözlerine yer verdi. AFP ayrıca John McCain'in " Eğer yanlış mecralarda savaşmaya kalkışırsak teröre karşı zafer kazanamayız." sözleri ile Irak savaşının hata oluşuna dikkat çekti.

"11 Eylül hakkındaki en büyük üç yalan" başlığı ise; Asia Times gazetesine ait. Gazete, yalanları şöyle sıraladı: "1- Cumhuriyet Parti'nin St Paul'daki kongresinde first lady Laura Bush'un sözleri:"Şunu unutmayın ki! Başkan (George W.) Bush Amerikan halkının güvenliğini sağlamıştır. 2- Başkan Bush'un Cumhuriyetçi Parti kongresinde video konferansla dile getirdiği sözler: 'Ulusal güvenliğimize yönelik tehdit devam etmekte' 3- Amerikan halkı, Irak Savaşı ile daha güven içinde."

İŞTE O ANDAN KARELER...










 

 

 

 

 



Bu haber 1,305 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,148 µs