En Sıcak Konular

Hürriyet'in görmediği manşet

11 Eylül 2008 11:47 tsi
Hürriyet'in görmediği manşet Belgeleriyle suç duyurusunda bulundu. Ancak tek satır çıkmadı Doğan Grubu'nda. Medyada habercilik sorgulanıyor.

"Eğer yapmış olsaydı. RTÜK’te en belgeli 2,5 milyar dolarlık yolsuzlukla ilgili suç duyurusunda bulundum. Doğan Grubu’nda tek kalem yazı yazılmadı"

Bu sözler Tüm Radyo ve Televizyon Yayıncıları Derneği (TÜRYAD) Genel Başkanı Adnan Yüce'e ait. Yüce, Aydın Doğan ile Başbakan Erdoğan arasındaki kavgaya işte bu çarpıcı sözlerle dahil oldu.

TV8’de yayınlanan Erkan Tan ile Başkent’ten Programına katılan Adnan Yüce, “Bizim sorunlarımız farklı. Bu tartışma Aydın Doğan’ın servetine servet katma, gücüne güç katma kavgasıdır” dedi.

YAYINCILARIN SORUNLARINI ANLATMALIYDI

Yayıncıların daha başka sorunları olduğuna dikkat çeken Yüce, Yayıncıların elektrik giderlerini, kirasını, işçisinin sigortasını, telif hakkını ödeyemediğini söyledi. “Evine ekmek götüremeyen yayıncılar var” diyen Yüce, Aydın Doğan’dan Başbakana gittiği dönemde yayıncıların sorunlarını dile getirmesini beklediklerini ifade etti.

ETKİN MEDYA ÇIKARINA GÖRE MANŞET ATIYOR

Türkiye’de medyanın çıkarlarına göre yayın yaptığı itirafında bulunan Yüce, “Maalesef bu bir itiraf, hepimiz çıkarlarımıza göre manşet atıyoruz, sadece Aydın Doğan değil. Türkiye’nin ciddi medya etiği sorunu var” dedi.

Doğan Grubu’nun gerçekten habercilik yaptığına inanmadığını ifade eden Yüce, “Eğer yapmış olsaydı. RTÜK’te en belgeli 2,5 milyar dolarlık yolsuzlukla ilgili suç duyurusunda bulundum. Doğan Grubu’nda tek kalem yazı yazılmadı” açıklamasında bulundu.

MEDYADA YENİDEN YAPILANMAYA İHTİYAÇ VAR

Türk medyasının etik kuralları savunan bir yapılanmaya ihtiyacı olduğunun altını çizen Yüce, “Birileri hükümet karşıtıysa kerhen de olsa Aydın Doğan lehine yazıyor, hükümetten yanaysa da onun aleyhine yazıyor. Türkiye’nin şanssızlığı budur. Benim hırsızım, benim bürokratım, benim hemşehrim anlayışı var. Türkiye bunlardan kurtulmalı, benim değil, bizim olmalı. Etik kurallar olmalı, kalite olmalı” dedi.

manşethaber



Bu haber 686 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,599 µs