En Sıcak Konular

Unakıtan'dan esnafa söz

11 Eylül 2008 11:29 tsi
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Türkiye'nin yolunda ilerlemeye devam ettiğini belirterek, önümüzdeki yeni dönemde esnafın vergi yükünü hafifleteceklerini söyledi.

Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonu (MARİFED) ile Türkiye Sanayiciler ve İşadamları Konfederasyonunun (TUSKON), bazı derneklerle İstanbul'da düzenlediği iftar yemeğine katılan Unakıtan, burada yaptığı konuşmada, iş adamlarının ufuklarını geniş tutması gerektiğini söyledi.

İş dünyasının halinin iyi olacağını, iş adamlarının ''enseyi karartmaması'' gerektiğini ifade eden Unakıtan, dünyada 3 büyük kriz yaşandığını söyledi.

Daha önce böyle bir durum yaşanmadığının altını çizen Unakıtan, finansal kriz, petrol ve gıda fiyatlarındaki artışın herkesi etkilediğini kaydetti.

Enflasyonun tüm ülkelerde arttığını, büyümenin yavaşladığını, hatta küçülmelerin yaşandığını anlatan Unakıtan, Türkiye'nin daha avantajlı ve dinamik bir ülke olduğunu söyledi.

Unakıtan, ''Dünyada çatırtı, patırtı her şey var. Türkiye'de çok şükür...'' dedi.

Türkiye'nin ikinci çeyrekte siyasi belirsizlik yaşadığını anımsatsan Unakıtan, bu durumun ekonomi için devamlı bir risk olduğunu ifade etti.

İkinci çeyrek büyüme rakamlarına değinen Unakıtan, şöyle devam etti:

''Şimdi bu fatura bütün millete... Hiç bana kimse boşana laf anlatmasın. AK Parti de kapansaydı görürdünüz gününüzü. Palavra atmanın alemi yok. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Ekonomi emir komuta ile gitmez, kendi kaideleri içinde yürür. Bozukluk meydana geldiği an patlak verir. Türkiye bir kriz geçirdi. Cumhuriyet tarihinin en büyük krizi, çok şükür bugünlere geldik. Türkiye yolunda ilerlemeye devam ediyor. Bu tür badireleri çok gördü. 3. çeyrekte büyümeyi iyi yerlere getiririz inşallah, yıl sonunda iyi durumda kapatırız.''

İşi bilmeyen bazılarının konuştuğunu, özelleştirmeye karşı gelindiğini anlatan Unakıtan, ''Nasıl gelirsin, her biri devletin sırtında kambur. Tütünü al Allah al, sonra gidiyoruz o tütünü yakıyoruz. Tekel'i sattık. Şimdi onlardan vergi alıyorum, kötü mü bu? Biz bildiğimiz politikalara devam edeceğiz. Ülke bundan dolayı dünyadaki krizlerden etkilenmiyor, yoksa verem olurdu, verem'' şeklinde konuştu.

Şirketlerin verimliliklerini artırmaları ve birleşmelere önem vermeleri gerektiğini anlatan Unakıtan, iş adamlarına yurt dışıyla fazlaca ilgilenmeleri tavsiyesinde bulundu.

''YENİ DÖNEMDE ESNAFIN VERGİSİNİ DÜŞÜRECEĞİZ''

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, yeni dönemde esnafın vergisi düşüreceklerini belirterek, şöyle devam etti:

''Bakalım ödeyecek misiniz, ödemeyecek misiniz? 'Şimdiye kadar ödedim' demeyin. Hesaplar bende. Yine yamuk yaparsanız, buradan size başka türlü sesleneceğim. Maliye, teknolojisini artırdı, seceresini çıkarıyor. Ekonomi kayıt altına girmedikten sonra Türkiye'nin kurtuluşu mümkün değil. Kayıt içi çalışanlar 6 defa verimli oluyor. 'Aman devletten kaçırayım' derken, onun malını kaçırırlar. Basel geliyor. Bunlara göre kendinizi hazırlayın. Türkiye'nin geleceği böyle, moralinizi bozmayın, yatırımlarınıza akıllıca devam edin.''

AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç da iş hayatının başarısının huzur ve istikrara bağlı olduğunu, siyasetteki gerginliklerin azaltılmasına ihtiyaç bulunduğunu söyledi.

Siyasetin normalleşmesi gerektiğinin altını çizen Arınç, ''Gerilimin düşürülmesi konusunda herkese telkinde bulunmalıyız'' dedi.

MARİFED Başkanı Ahmet Ciğer ise teşvik yasasının bir an önce yürürlüğe girmesini arzu ettiklerini dile getirdi.

Son dönemde Türkiye'nin imajının ekonomik ve diplomatik başarılarla yükseldiğine dikkati çeken Ciğer, bu başarının ürünlerin de imajına katkı sağladığını söyledi.

aa

 



Bu haber 485 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,323 µs