TKP de artık zengin! | " /> TKP de artık zengin! | "/>

En Sıcak Konular

TKP de artık zengin!

11 Eylül 2008 11:40 tsi
TKP de artık zengin! İşçi ve emek üzerinden sermayeye savaş açan TKP de artık zengin. 77 yaşındaki hemşire kadın, TKP'ye ve ünlü bir tiyatro sanatçısına trilyonluk servet bıraktı...

İşçi ve emek üzerinden sermayeye savaş açan TKP de artık zengin. 77 yaşında yaşamını yitiren Necla Omay trilyonluk servetinin bir bölümünü partiye bıraktı. Ancak yasal mirasçılar vasiyetin iptalini istiyor.

TÜM MİRAS TKP, NAZIM HİKMET DERNEĞİ VE İKİ ARKADAŞA

Emekli hemşire Necla Omay, trilyonluk servetini not defterine yazdığı iki sayfalık vasiyetname ile iki arkadaşına, Türkiye Komünist Partisi (TKP) ve Nazm Hikmet Kültürevi’ne bıraktı.

Star'a göre; mirasın tamamını almak isteyen yeğenleri, ortada bir vasiyet olduğunu öğrenince bu kez vasiyetin ‘El yazısıyla ve 75 yaşında’ yazıldığı iddiasıyla iptal davası açtı.

MİRAS KALAN ARKADAŞ MEHMET ALİ ALABORA'NIN ANNESİ

İki arkadaştan biri olan Mehmet Ali Alabora'nın annesi ve ünlü tiyatro sanatçısı Betül Arım, ‘O benim 30 yıllık arkadaşım. Yıllarca bana ve diğer arkadaşına ev bıraktığını söylerdi’ dedi. TKP Genel Başkanı Aydemir Güler ise böyle bir vasiyetten haberleri olmadığını söyledi.

2005’TE TANZİM EDİLDİ

Necla Omay kısa bir süre önce 77 yaşında Nişantaşı’ndaki evinde hayatını kaybetti. Omay’ın evinde yapılan keşifte iki sayfadan oluşan bir vasiyetname bulundu. Vasiyetnamede malvarlığının iki arkadaş, TKP ve Nazım Hikmet Kültürevi’ne bırakıldığı yazılıydı. Necla Omay’ın ölümünün ardından mahkemeye başvuran yeğenleri Tolga Omay ve Venüs Omay, vasiyetnameden haberdar olunca avukatları aracılığıyla Şişli 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne vasiyetnamenin iptali için dava açtı. Dava dilekçesinde, Tolga Omay ve Venüs Omay’ın, hayatını kaybeden Necla Omay’ın yasal mirasçıları olduğu belirtildi.

AKIL ZAYIFLIĞI VAR İDDİASI

Necla Omay’ın evinde yapılan keşifte, bir fihriste 2005 yılında tanzim edilen iki sayfadan ibaret el yazılı vasiyetname bulunduğu hatırlatılan dilekçede, mal yönünden hükümler içeren el yazısı vasiyetnamenin geçersiz olduğu öne sürüldü. Vasiyetnamenin hazırlandığı tarihte Necla Omay’ın 75 yaşında olduğu ve bu yaşta bir kişinin vasiyet tanzim ehliyeti bulunmadığı iddia edilen dilekçede ayrıca, Necla Omay ile vasiyette bulunulan kişiler arasında iddia edildiği gibi bir yakınlık bulunmadığı belirtildi. Hazırlanan vasiyetnameye, TKP ve Nazım Hikmet Kültürevi’nin de dahil edilmiş olduğu belirtilen dilekçede, ‘Necla Omay’ın yaşlı ve akıl zayıflığından, hazırlanan vasiyetnamenin iptali gerekmektedir’ denildi.

BANKADAKİ HESAPLARINI PAYLAŞTIRDI

Necla Omay, tarafından hazırlandığı belirtilen iki sayfalık vasiyetnamede, Nişantaşı’nda bulunan iki dairenin birinin Selmin Kayhan’a diğerinin ünlü tiyatro sanatçısı Betül Arım’a, Karasu’da bulunan yazlığın ise yeğen Venüs Omay’a bırakıldığı belirtiliyor. Dairedeki fotoğrafların tamamının Nazım Hikmet Kültürevi’ne verilmesi isteniyor. Vasiyetnamede, Omay’ın, İşbankası, Akbank ve Oyakbank’da bulunan YTL ve dolar hesaplarının ise eşit olarak Selmin Kayhan, Betül Arım ve Türkiye Komünist Partisi’ne bıraktığı belirtiliyor.

VASİYETİ GİZLEDİĞİ YERİ BİLİYORDUK

Memet Alabora’nın annesi Betül Arım, Omay’ın otuz yıllık arkadaşı olduğunu belirterek ‘Hatta vasiyetini hangi kitabın arasına koyduğunu bile söyledi ama biz hiç bakma ihtiyacı duymadık’ dedi.

 



Bu haber 519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,867 µs