En Sıcak Konular

'Öcalan görevine İmralı'dan devam ediyor!'

11 Eylül 2008 08:18 tsi
'Öcalan görevine İmralı'dan devam ediyor!' PKK karşıtı bir Kürt sitesine konuşan Güney, İmralı’da tutuklu bulunan terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın Ergenekon’a çalıştığını iddia etti ve ekledi: Görevine İmralı’dan devam ediyor...

‘Öcalan görevine İmralı’dan devam ediyor’  

Ergenekon davasına damga vuran Tuncay Güney, yine PKK ve Ergenekon bağlantısı üzerine konuştu ve konu hakkındaki spekülasyonları sürdürdü. PKK karşıtı bir Kürt sitesine konuşan Güney, İmralı’da tutuklu bulunan terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın Ergenekon’a çalıştığını iddia etti ve ekledi: Görevine İmralı’dan devam ediyor.

İşte Güney’in tartışmalara yeni bir boyut getirecek o açıklamaları:

Şimdi açıklayacaklarım hiç bir yerde yayınlanmadı.
Hakkınızda Yahudilerle ilgili çalışmalarınızın olduğu yazıldı, çizildi. Öncelikle bu konuda konumunuz nedir? Rabay olduğunuz söyleniyor. Rabaylık nedir?

RABAYLIK. (Yahudi din adamlığı). Sanki Türk diyaneti maaşımı vermiş gibi saldırıyorlar. Ben çok okurum. Her türlü kitabı okurum. Çalışmalarım akademik düzeyde devam ediyor. Din adamlığı konusuna gelince aslında anlattıkları veya bildikleri gibi değildir. Biz sadece Tanrı’nın İsrael’i ve huzur için çalışıyoruz. Davamız budur. Sloganımız “Huzur için dua“ dır. Bizim silahımız gözyaşı ve dua. Rabaylık papazlık, imamlık gibi dini bir çalışmadır. Ama bizim yapımız diğerlerinden daha farklı akademik bir yapıdır.

‘ÖCALAN'IN SURİYE’DE GOREVİ BİTTİ. İMRALI’DA KALDIĞI YERDEN DEVAM EDIYOR’.

Aslında herkes birbirini biliyor. Hatta kendi aralarında ihanet olmadığı sürece problem yoktur. Öcalan’ın yaptığı ihanet değildir. ( Kürt halkını kastetmiyor, kendi görevine ihanet etmemiştir demek istiyor. -Yayıncı site-)

Abdullah Öcalan Avukat Görüşmelerinde sizden Kırıkkale Silah Fabrikasının patlatılmasının Veli Küçük tarafından yapıldığını söylediğinizi belirtiyor. Ama bu doğru değil deyip bu olayı Sait Çürükka’ya yüklüyor. Ne diyorsunuz?

Güney- Bildiklerini açıklasın ama manipüle etmesin ve kendini savunsun. Suçsuz ise Türk ve Kürd toplumuna karşı açıklamalarda bulunsun. Ama bilgileri karartmadan. Apo daha fazla konuşursa ben de konuşurum. Apo’ya tavsiyem konuşmasın!.. Devem ederse ben de dosyaları açarım. Örneğin,Yaşar Büyükanıt’ı vur emrini kim verdi? Bunu açıklasın!..

Bir sessiz Kürt muhalefeti var. Bunlar konuşursa Öcalan daha iyi tanınır. Oysa, kimse konuşmaya yanaşmıyor. Herkes bananeci olmuş. Kimse bu soruna sahip çıkmazsa, Kürt meselesinde uluslararası kamuoyunda Öcalan muhatap olarak kalır. Bana sorarsanız PKK şişirilmiş bir balondur. Bir durum değerlendirmesi yaparsak şimdi herkesin bir PKK'si var. Osman sürüden ayrıldı. PKK Türk basınında gösterildiği kadar güçlü değil. Ayrıca artık uluslararası patronlar, Kürt meselesinde demokratikleşme adımı atmalı ve Türkiye’de bazı haklar verilmeli diyor. Sosyal ve demokratik platformda hareket etmeleri gerektiğini vurgulanıyor. Ve bu plan uygulanıyor. Barış türküsünü PKK veya Apo çıkarmadı. Bunu patronlar çıkardı. Öcalan Tanrı rolünde. Geçmişte de öyleydi. Sen ve cezaevinde olanlar bu durumu göremediniz. Sonra cezaevinden çıkınca muhalefet başladı. Ve sorunlar çıktı. Siz demokrasi dediniz, karşınıza Kürt faşizmi çıktı. Ben hayatım boyunca her türlü faşizme karşı oldum. Türk Faşizmine de Krüd Faşizmine de, her türlü faşizme karşı çıktım. Bunun yanı sıra PKK'nin ulusal derin ilişkilerini bilmiyorsunuz.

Türkiye içinde veya yurt dışında Kürt gerçeğini basın ve yayın yoluyla yıllar önce servis yapan, reklam departmanını kuran Aydınlık’tır. Bugün PKK’nın o dönemdeki yayınlarından dolayı, Perinçek’e ve Aydınlık’a vefa borcu vardır. PKK'nin terör örgütü değil, Kürtler adına ulusal kurtuluş mücadelesi yapan bir ulusal kurtuluş hareketi olduğunu ortaya atan ve batıya dikte eden Doğu Perinçek ve Aydınlık’tır.

Perinçek ve Aydınlık'ın buradaki rolü nedir?

Aydınlık ve Doğu Abi propaganda ve reklam gurubundaki görevlerini bitirmişlerdir. Suni bazı nedenlerden dolayı Doğu-Apo ilişkisi bitmiştir.

O nedenler neydi?

Doğu Apo’yu ve PKK yi Shanghai Beşlisi’ne çekmek istedi. Böylece Barzani ve diğer Kürtler de Shanghai Beşlisi’nin şemsiyesi altına girecekti. Fakat başaramadı. Doğu’ya “Türkiye’nin adamı“ diye bakanlar yanılıyor. Doğu Abi bir konsesyumun adamıdır.

Shanghai Beşlisi nedir?

Avrasya Platformu, Çin ve Rusya’nın içinde olduğu, Varşova Paktı’ndan sonra kurulan, legal görüntüsü olan karanlık bir şebekedir. Barış meleği görünmek istiyorsan önce bir savaşın olması gerekir. Önce bir savaş çıkarıp sonra “barış“ için ortaya çıkacaksın. PKK reklamcılığı yapan bu grup PKK’nın savaş ve barışa giden yolu açacağını her zaman empoze etti. Aslında hedeflerine de ulaştılar.

APO'YU KİMSE TANIMIYOR

Sizce Öcalan'ın son durumu ne?

Apo'yu kardeşi Osman bile tanımıyor. Apo ilişkileri iyi bilir, korumayı da.

Ergenekon nedir?

Bu konuda Türk basınını takip ediyorum. Benim cevabım şudur: Ergenekon yabancı güdümünde olmayan bir grubun adıdır. Eşit şartlar istiyorlar. Güçlendiler artık. Dışa bağılılığı azaltabilme, ABD ve AB‘ye karşı mücadele veren bir gruptur. Bugün “Biz de bir hareketiz” diye çıkış yaptılar. Bu eskiden beri vardı. Ama basın ve Türk yetkililer sanki yeni bir şeymiş gibi ortaya çıkıyorlar.

Öcalan İmralı’dan mesaj gönderdi. “Ergenekon’a karışmayın“ diyor.

Bu örgüte mesajdır, Avrupa’daki adamlarına da. Bence doğrusunu yaptı. Eğer karışırlarsa perde arkasında dönen dolaplar ortaya çıkar diye korkuyor.

Hangi dolaplar?

Bazı şeyler çözülmeli. Bence güvence istiyor...

Kesire'den söz ettiniz. Kesire konuşmalı diyorsunuz? Bunu biraz açar mısınız?

Kime ve neye karşı konuşacak? Kesire’nin silahında mermi ters döndü. Dikkat etsin, kendi mermisiyle kendini vurmasın. Ters döndü mermi. Kesire kimseye bedel ödetemez, bedel öder. Bugün Kesire susuyor. Muhalefet suskun. Kesire havada gezen mikrobu içine çekmiyor. Doğrusunu yapıyor.

VELİ KÜÇÜK'ÜN APO'YA YÖNLENDİRDİĞİ KADIN

Sen Kesire dedin, ben Yurdusev diyorum. Kesire ile yıllardır uğraşırım konuşmuyor. Peki şu Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler’i tanıyor musun? O nasıl oraya geldi?

Belediyelerin patronu Kürt olmayan Türk kraliçesi var. Veli (Küçük) Çanakkale’de görevli idi. Bir kadın Apo’ya yönlendirildi. Ben isim vermeyeyim. Araştırın. Biri Çanakkale’de görev yaparken diğeri Çanakkale’de Kürt basımevi sahibi. Ve danışmanlık düzeyinde. Bugün kraliçe. Ben Kürt insanının gözlerinin önüne bir perde çekildiğine inanıyorum. Apo ile tanışması ise ibretlik bir durum.

Kırıkkale Silah Fabrikası?...

Kırıkkale silah fabrikasını Apo açıkladı. Demek ki bir bildiği var. Konuşsun, gerçekler ortaya çıksın. Ama kendisinin adı bu olaya karışmasın. Sonra bana “Güney Hocam, benim bilip de senin bilmediğin olabilir mi” diyebilir. (Ergenekon) Akademik ve iyi bir yapılanma. Bize basit sunuluyor. Güngören’den bu yana bombalar susmuyorsa gerisini sen düşün.

‘APO KENDİ DAVASINA İHANET ETMEDİ. ONUN BIR DAVASI VAR’

İş başa düşünce kara tavuk 4 yumurtlar Hoca. Yumurtlamayan tavuğu keserler. İmralı yönetimini sen söylüyorsun, ben değil. Sabri Ok’u da sen anlat, ben değil. Gerçeğin üstü gürültü ile örtülmüş, ama çıtırtı sesi var. Halk gerçeği duymalı.

‘ERGENEKON'UN MANİFESTOSU'NU DOĞU PERİNÇEK YAZDI’

Sizin Ergenekon’un Manifestosunu yazdığınız söyleniyor. Doğru mu?

Ben edebiyat bilmem. O kadar marifetim olsa... Bir de 72 doğumluyum. Eğer ben yazdım ise takdir de beklerim. Ödül beklerim. Ben yazmadım. Doğu Abi redakte ederdi. Çünkü ulusalcı ve Shanghai Beşlisi’ni düşünmek lazım. Yani “Batı olmazsa Doğu’ya yanaşırız.”. “Liman raporları”nı Doğu Abi redakte ederdi. Ferit, Doğu ve Adnan Abi. Beraber redakte ederlerdi. (Ferit İlsever, Doğu Perinçek ve Adanan Fırat)

Kürt Panzehiri?

“Kürt Panzehiri“ yayınlanmadı gazetelerde. Yayınlanırsa kıyamet kopar Hoca... Tabii Doğu'lar iç yapılanmaya giden raporları redakte ederdi. Merkezi İstihbarat var, Vekil Bölümü, Ulusal İstihbarat Konseyi var, Halk Yönetimi Personeli var, Eşit Çalıştırma Değişim Bölümü var, Eğitim Bölümü, Bilim Teknoloji Bölümü var. Perinçek Halk Yönetimi Bölümü’nün raporlarını redakte ederdi. Kamusal, Kurultay var, Operasyon Bölümü var...Hizbullah Bölümü çok karışık. Onu başka zaman yapalım.

Peki. Öcalan sizden söz ediyor?

Apo bana saldırmasın, hakkımda konuşmasın ben de konuşmayayım.

Sayın Güney ben sizin konuşmanızdan yanayım...

Aslında 32. Gün’de Kürtler konusunda verdiğim mesaj için Apo ve PKK bana teşekkür etmeli. Ben bugüne kadar onun hakkında bir açıklama yapmadım. Siz de söylediniz, benim adımı kullanmış. Kullanmasın. Ben ona saldırdım mı? Hayır... Benim polis ifadelerimi kabul etmem dahi Öcalan’ın işine yarar. İlginç değil mi? Okusun ve mesajı alsın. Ben susuyorum. Apo da sussun. Çok konuşuyor. Teknoloji gelişti.

Dağdakiler bir ülkenin şemsiyesinde hareket ediyor.

Hangi ülkeyi kastediyorsunuz?

AB dedikleri her ülkenin, Türkiye’dekiler, Yani herkesin PKK’sı var. Osman’ın ayrıca var. Aile şirketi.

vatan



Bu haber 803 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,380 µs