devlete zararı! | " /> devlete zararı! | "/>

En Sıcak Konular

İşte kapatma davasının devlete zararı!

10 Eylül 2008 20:42 tsi
İşte kapatma davasının devlete zararı! AK Parti İlçe Merkezi'nde konuşan Devlet Bakanı Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, kapatma davasının devlete zararını açıkladı.

AK Parti İlçe Merkezi'nde konuşan Çiçek, AK Parti hakkında açılan kapatma davasından dolayı faizlerin arttığını ve ''devletin 20 katrilyon zarar ettiğini'' belirtti. Cemil Çiçek, ''Devlet, 2008 yılı yatırımlarına 12 katrilyon lira ayırmıştı. Bu paranın iki katına yakını zarar oldu'' dedi.

Devlet Bakanı Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ''Devlet çarkı çok hızlı çalışmıyor. Kapatma davasından dolayı çark durma noktasına gelmişti. Hizmetlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz'' dedi.

Bakan Çiçek, Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde Belediye Başkanı Ramazan Ceylan ve Kaymakam Hasan Kürklü'yü ziyaret etti.

Türkiye'nin tüm dünyada daha çok tanınan bir ülke olduğunu ve gerek batıdan gerekse İslam dünyasından yatırımcıların Türkiye'yi tercih ettiklerini ifade eden Çiçek, ''Devlet çarkı çok hızlı çalışmıyor. Kapatma davasından dolayı çark durma noktasına gelmişti. Hizmetlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz'' şeklinde konuştu.

Bakan Çiçek, dünya genelinde küresel ısınmaya bağlı su sıkıntısı olduğunu, bu nedenle barajlara ve kaynaklara önem verdiklerini belirterek, özel sektörü de devreye sokmayı düşündüklerini söyledi. Türkiye'nin su fakiri bir ülke olduğunu ifade eden Çiçek, ülkedeki tüm sular toplansa Tuna Nehri'ndeki su kadar olamayacağını söyledi.

İlçenin sorunlarına değinen Çiçek, yıllardır sadece sözü edilen Peçenek Barajı'nın yapımına başlandığını hatırlattı.

Çiçek, eğitim konusunda önemli adımlar atıldığını ve üniversite sayısının artırıldığını, YÖK'te zihniyet değişikliği olduğunu ifade etti.

Doktor sayısının yetersizliğini kabul ettiklerini ancak doktorların özel sektörü seçmesi nedeniyle sıkıntı yaşandığını, çözüm için gerekli çalışmayı sürdürdüklerini söyleyen Çiçek, ''Doktor konusunda sizleri memnun edebilecek durumda değiliz'' diye konuştu.

EVREN'DE TEMEL ATMA TÖRENİ

Çiçek, daha sonra Evren ilçesine geçti. Burada, yetkililer ve vatandaşlar tarafından ilçe girişinde karşılanan Cemil Çiçek, Kaymakam Harun Yücel'i ziyaret etti.

Yücel, ilçenin tarihçesi, hizmetler ve sorunlar konusunda Çiçek'e brifing verdi. Kaymakam Yücel, yapımı süren hastane inşaatına da değindi ve müteahhidin işin başına gelmediğini belirterek yüzde 75'i tamamlanan hastanenin bir an önce bitirilerek hizmete açılmasını istedi.

Çiçek daha sonra İller Bankası'nca yaptırılan Atık Su Arıtma Tesisi'nin temel atma törenine katıldı.

Tören alanında, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra mehter takımı gösteri sundu.

Bakan Çiçek, buradaki konuşmasında, sadece Evren için değil, çevre için de önemi büyük olan bir projenin temelini attıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

''İhaleyi alan firma, işi yılbaşına kadar bitireceğini söyledi. Boşa akacak bir damla suyumuz yok. Batı ülkeleri gibi kullandığımız suyu 2-3 sefer tekrar kullanmak zorundayız. Devlet olarak özel sektörün önünü açıp, alt yapı çalışmalarına önem vereceğiz. Türkiye'yi çağdaş bir ülke durumuna getireceğiz.''

Evren Belediye Başkanı Dursun Çekim ise ''İlçe olmamıza 20 yıl önce çok büyük bir katkı sağlayan sayın Cemil Çiçek, şimdi de böyle bir projenin gerçekleşmesinde önemli katkılar sağladı'' diyerek, Çiçek'e teşekkür etti.

Kaymakam Yücel ise ''Küresel ısınmadan dolayı sularımız azalıyor. Bundan dolayı arıtma tesisleri zorunlu hale gelmiştir'' dedi ve emeği geçenlere teşekkür etti.

star



Bu haber 537 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,790 µs