En Sıcak Konular

Yazıcıoğlu: İslam ülkeleri Kosova'yı tanımalı

10 Eylül 2008 18:50 tsi
BBP lideri Yazıcıoğlu "Kosova, bağımsızlığının İslam ülkelerini tarafından tanınması için destek istiyor" dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Kosovalı liderler Türkiye'den İslam devleti ülkelerinin Kosova'yı tanımaları için destek istediklerini söyledi.

İki günlük bir ziyarette bulunmak üzere Kosova'da bulunan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Kosovalı liderlerle gerçekleştirdiği görüşmeler hakkında Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu.

Yazıcıoğlu, "Kosova'nın bağımsızlığı sürecinde bizzat Kosova'ya gelerek bağımsızlık mücadelesine katkıda bulunmuştum. Daha sonra Kosova'nın bağımsızlığını ilk tanıyan Türkiye Cumhuriyeti devleti oldu ve ilk Parlametolar arası dostluk gurubunu da TBMM oluşturdu. Şuanda Türkiye Kosova Parlamentolar arası dostluk gurubu başkanlığını yürütüyorum." dedi.

Ramazan ayındaki etkinlere katılmak için Kosova'ya geldiğini belirten Yazıcıoğlu, "Bu vesileyle Kosova Cumhurbaşkanıyla, meclis başkanıyla, çevre bakanıyla, sağlık bakanıyla görüşmelerde bulunduk. Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Seydiu ile gerçekleştirdiğimiz görüşme çok verimli geçti. Parlamento başkanıyla yaptığımız görüşme de çok verimli geçti. Kosova bu 9-10 ay içerisinde çok ciddi bir değişim yaşadığını görüyorum. Bir taraftan anayasasını oluştururken, diğer taraftan, meclis iç tüzüğünü ilan etti. Bir taraftan da meclisin yasalarını yeni yeni kuruyorlar. Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak Kosova'nın bağımsızlığını ilk devletiz ve sadece Kosova'nın bağımsızlığını tanımakla yetinmeyeceğiz. Türkiye olarak Kosova'nın birliğini, beraberliğini sağlamada, istikrarını korumada, güvenliğini korumada ve en önemlisi kalkınmasında Türkiye her zaman Kosova'nın arkasında bir kale gibi duracaktır" diye konuştu.

BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, görüşmeler sırasında yetkililerin başta Türki cumhuriyetler olmak üzere, İslam ülkelerinin henüz Kosova'yı tanımadığını ifade ederek bundan üzüntü duyduklarını söylediklerini kaydetti.

Yazıcıoğlu, "Sırbistan'ın kara propagandasına kapınılmamalı, Sırbistan ve Sırplar burada çok büyük katliamlar yaptılar. İnsanlık tarihinin en acı olayları bu coğrafyada yaşandı ve bu katliamları gerçekleştiren Sırbistan'ın şimdi bir taraftan Avrupa ülkelerine, Avrupa'nın ülkesinde bir İslam devleti doğuyor diye kara propaganda yaparken diğer tarafta da İslam ülkelerine gidip Kosova'nın bağımsızlığını tanımayın diye propaganda yapmış olmasını ve hatta İslam konferansına bile katılmak istediğini Sırpların bu propagandalar sonucu da Kosova'nın bağımsızlığı tanınması noktasında İslam ülkelerinin geç kaldığı ifade ettiler. Ama bu konuda bizde gerekli çalışmaları yağacağız daha önce ben bazı Ortadoğu ülkelerinin büyükelçileriyle görüşmelerde bulundum buradan döndükten sonra da gerek Türk cumhuriyetleri gerekse bazı Ortadoğu ülkelerinin büyükelçileriyle görüşmeler yapacağız. Kosova parlamentosunda da Türkiye ile dostluk gurubu oluşturuluyor müracaatta bulunuldu onlar oluştuktan sonra karşılıklı ziyaretlerimizi gerçekleştireceğiz" dedi.

cihan



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,079 µs