En Sıcak Konular

Nabucco için Ermenistan alternatif mi?

10 Eylül 2008 17:30 tsi
Nabucco için Ermenistan alternatif mi? Rusya'nın ulusal gazetesi Gazeta, Türkiye'nin Nabucco için Ermenistan güzergâhını alternatif gördüğünü yazdı.

Rusya'da yayınlanan ulusal 'Gazeta' gazetesi Türkiye'nin Nabucco projesinden vazgeçmediğini, Rus-Gürcü savaşının ardından söz konusu boru hattı için Ermenistan alternatifini düşündüğünü yazdı. Erivan'dan resmi bir açıklama gelmediğine dikkat çeken gazete Ermenistan'ın Rusya'nın rızasını almadan böyle bir adım atmayacağına dikkat çekti.


Azerbaycan Sanayi ve Enerji Bakanı Natig Aliyev ve Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in görüşmesine atıfta bulunan gazete, iki bakanından projenin gelişmesi yönünde fikir birliğinde olduklarını yazdı. Gazeta'ya göre, "Güney Osetya olaylarından sonra Batı dünyası Gürcistan'ın enerji kaynaklarının taşınması acısından güvenli ülke olacağına kuşkuyla bakmakta. Dolayısıyla şimdi Ankara yeni alternatif güzergâh aramak zorunda."


Türkiye Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın bir Türk televizyonuna yaptığı açıklamada 'Ankara ve Erivan arasındaki işbirliğin bölgedeki enerji projelerinin güvenliğinin sağlanması açısından faydalı olacağı' ifadesine vurgu yapan gazete, Ermenistan'dan Babacan'ın bu açıklamalarına henüz herhangi bir yanıt gelmediğini de yazdı.


Gazeta'ya konuşan Rus uzman ve Finekspertiza araştırma firması Genel Müdürü Agvan Mikaelyan ise Ankara'nın söz konusu planlarının gerçekleşme olasılığına kuşkuyla baktığını belirtti. Uzman Mikaelyan, "Karabağ sorununun çözüme kavuşmaması Türk-Ermeni-Azeri üçlü enerji diyalogunun kurulmasına izin vermez. Ayrıca, burada Rusya'nın tutumu da çok önemli. Ermenistan Rusya'nın rızası olmadan kendi topraklarında herhangi bir proje gerçekleştiremez." dedi.

cihan
 



Bu haber 445 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,829 µs