En Sıcak Konular

AK Parti Baykal'dan belge istedi

10 Eylül 2008 16:36 tsi
AK Parti, Baykal'dan, Deniz Feneri davasıyla ilgili Başbakan Erdoğan'a yönelik iddialarını ispata çağırdı, ispat etmezse ne duruma düşeceğini açıkladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, Deniz Feneri Derneği davasıyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik iddiaları belgelendirmesi gerektiğini belirterek, ''İspat edemezse, iftiracının, müfterinin tekidir. CHP zihniyeti; bunlar her şeyi çarpıtıyorlar, ellerinden gelse güneşi de çarpıtıp, başka şey diyecekler'' dedi.

Bozdağ, AK Parti Grup Başkanvekilleri Nihat Ergün ve Mustafa Elitaş ile TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Almanya'da devam eden Deniz Feneri Derneği davasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti'ye karşı son günlerde bir iftira kampanyası yürütüldüğünü savunan Bozdağ, bu kampanyanın taşeronlarının farklı olabileceğini ancak gerçekleri çarpıtarak, kişileri lekelemenin mümkün olmadığını bildirdi.

Bozdağ, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, Almanya'daki davaya yönelik AK Parti tarafından baskı yapıldığını söylediğini belirterek, soruşturmayı yürüten savcı ve mahkeme başkanının, baskı yapılmadığını açıkladığını, iddianamede de böyle bir ifadenin bulunmadığını vurguladı.

CHP'li milletvekillerinin, bilgi almak için mahkeme başkanına gittiğini öne süren Bozdağ, ''Burada bir baskı var doğru, CHP'nin var. Almanya'daki hakim bunu kayda geçiriyor. Türkiye'de AK Parti ile baş edemeyen siyasiler, oradan buradan çamur toplayarak, AK Parti'nin yolunu kesmek istiyor olabilirler, bu onun örneğidir'' diye konuştu.

Bozdağ, Almanya'daki soruşturmaya bir müdahale varsa, bunu kimin, kime, nerede ve ne zaman yapıldığının açıklanması, bilgi ve belgelerin ortaya çıkarılması gerektiğini ifade etti.

CHP'nin soru sorarak iddia ortaya attığını, iftirada bulunduğunu savunan Bozdağ, ''Davanın hakimi, savcısı 'baskı yok' derken, 'var demek' açık bir iftiradır, bunun aksini ispat etmezlerse, bunu iddia edenleri müfteri ilan ediyorum. İspat ederlerse, kendilerini aklarlar'' dedi.

Baykal ve arkadaşlarının, savcının, mahkemenin reddettiği şeye inanmadığını ifade eden Bozdağ, ''Böyle saçmalık olabilir mi?'' diye sordu.

-''BELGEYİ ÇARPITMAK YAKIŞIR MI?''-

Bozdağ, Baykal'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a para verdiğine yönelik olarak Firdevsi Ermiş'e 7 kez sorulması üzerine, 7 kez aynı cevabı verdiğini söylediğini kaydetti. Bozdağ, 7 kez aynı şeyin sorulmasının, ''yalan ve iftira'' olduğunu belirterek, ''Bir parti genel başkanına, bir belgeyi çarpıtmak, hakikat gibi sunmak yakışır mı?'' dedi.

Bekir Bozdağ, iddianamede, Ermiş'in 7. kez ifadesi alınırken bu konunun sorulduğu ifadesinin yer aldığını belirterek, ''Bu, CHP zihniyeti, bunlar her şeyi çarpıtıyorlar, ellerinden gelse güneşi de çarpıtıp, başka şey diyecekler ama beceremiyorlar'' diye konuştu.

-''İFTİRACININ TEKİDİR''-

AK Parti ile ilgili iddianamede bir şeyin olmadığını savunan Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Mış, muş... Şikayetçi bir avukatın, şikayet dilekçesinde yazdıklarını, soruşturmayı yapan savcı iddianamede özetliyor.

2 Şubat 2005 tarihli alındı belgesinde, Mehmet Gürhan, Firdevsi Ermiş'ten parayı, Türkiye Başbakanına tsunamiden zarar görenlere dağıtması için vermek üzere, aldığını tasdik etmiş. Mehmet Gürhan'ın böyle bir beyanı yok. Bir belge var ancak tarihi ve üzerinde meblağ yok. Ermiş'e soruyorlar, bu, Ermiş'in ifadesidir. Sanki, 'ben verdim, o da aldı...' Belge, imza var mı? Yok. Başbakanımıza böyle bir şey iletmişse, kim, ne zaman, nerede, nasıl iletmiş? Alınmış mı, ortada bir belge, iletilen bir şey var mı? Ortada böyle verilmiş bir para, veren, alan, belge yok. Baykal'ın, kim, ne zaman, nerede, nasıl verdiğini, tanık var mı, bunu açık açık ifade etmesi, belgelendirmesi gerekir. Aksi halde Baykal, bunu ispat edemezse, iftiracının, müfterinin tekidir.

CHP eski milletvekilleri, CHP'de milletvekilleri sıralarının parayla dağıtıldığını söyledi. Ben Baykal'a, Sayın Baykal, sizin partide milletvekillikleri parayla mı dağıtılıyor, bu paralar havuzda mı toplatılıyor, bu havuzdan genel başkanın payı ne kadardır? Bunları sorsam, ne kadar doğru olur?''

AA

 



Bu haber 451 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,834 µs