En Sıcak Konular

Çürük raporunda şok gelişme

10 Eylül 2008 17:00 tsi
Çürük raporunda şok gelişme YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun çürük raporunda flaş bir gelişme yaşandı. Eminağaoğlu çok çarpıcı bir temasta bulundu...

YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun çürük raporunda pek çok tahrifat olduğu belgeleriyle ortaya çıkmış ve gazetelerde çarşaf çarşaf yayınlanmıştı.

Şimdi ise Eminağaoğlu’nun çürük raporunda şok bir gelişme yaşandı.

GATA’DA DERİN TEMAS

Ömer Faruk Eminağaoğlu, askerlik sorununu çözme yolunda yeni bir çürük raporu için harekete geçti.

Bunun için Eminağaoğlu’nun eşi Serpil hanımın öncülüğünde ilginç temaslar başladı. Bilindiği gibi Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun eşi Serpil Eminağaoğlu, Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirliği’nde çalışıyor.

Serpil Eminağaoğlu, yanına eşi Ömer Faruk Eminağoğlu’nu da alarak aynı zamanda bağlı bulunduğu birimin de komutanı olan Genelkurmay Adli Müşaviri Hakim Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu ile üçlü bir zirve gerçekleştirdi.

25 Ağustos saat 16:00’da gerçekleşen ziyaret 1 saat 15 dakika sürdü. Görüşmede Eminağaoğlu’nun mevcut çürük raporu ve bu raporda ortaya çıkartılan tahrifatlar ve çelişkiler üzerine konuşuldu.

Daha sonra 1 Eylül’de sözkonusu görüşme tekrarlandı.

Görüşmede Eminağaoğlu’nun mevcut çürük raporunun “sorunlu” olduğu sonucuna varıldı ve tekrar bir rapor alınması kararlaştırıldı. Ancak Eminağaoğlu’na çürük raporunda belirtilen ve ameliyat olduğu hastalığa yeni bir tanı konması ve bu yolla çürük raporu alması mümkün olmayınca “farklı” bir tanı konması kararı alındı.

VE EMİNAĞAOĞLU BUGÜN GATA’YA GİTTİ

Bu fikirbirliği doğrultusunda Ömer Faruk Eminağaoğlu bugün (10 Eylül) Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne (GATA) gitti. Eminağaoğlu’na GATA’da eski hastalığından değil karaciğer hastalıkları çerçevesinde yeni bir rapor tanzim edildi.

KARACİĞER ÇELİŞKİSİ ESKİ RAPORDA DA VARDI

Daha önce medyada çıkan Eminağaoğlu’nun çürük raporunda 18. 10. 1984’de Laparatomu/ Drenaj Bridektomi ameliyatı olduğu belirtilmişti. Ancak ilginç biçimde çürük raporu Askeri kodlama ile kodlanırken, Eminağaoğlu’nun ameliyatıyla ilgili kod yerine “d/45 f6” kodu kullanılmıştı. Bu karaciğer hastalıklarıyla ilgili bir kod… Oysa Eminağaoğlu kabaca “batın” ameliyatı olmuştu.

1986 yılında yürürlüğe giren ve TSK’daki tüm sağlık kodlarını ihtiva eden sağlık yeteneği yönetmeliğinin ilgili maddesine bakıldığında D/45 f-6 maddesiyle ilgili şunlar yazıyor: “Karaciğerin, radikal tedavileri mümkün olmayan, komplikasyon veya fonksiyon bozukluğu yapmış multipl kistleri”

Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun çürük raporunda ameliyatından farklı olarak “d/45 f6” kullanılması, ama bununla ilgili herhangi bir hastalık geçirmemiş olması ilginç bulunmuştu. İşin en ilginci ise “d/45 f6” kodu bulunanların çok kolay çürük raporu alabilmesi.

İşte Serpil Eminağaoğlu öncülüğünde Genelkurmay Adli Müşavirliği’nde yapılan temaslarda rapordaki bu çelişkiden bir çıkış yolu bulundu ve “d/45 f6” kodu çerçevesinde bir karaciğer hastalığı tanısı çerçevesinde bugün GATA’daki rapor düzenlemeye alındı.

DİĞER KARDEŞ DE ŞAİBELİ ÇÜRÜKMÜŞ

Bu arada Serpil Eminağaoğlu’nun çevresine, Ömer Faruk Eminaağaoğlu’nun kardeşi Emin Yaşar Eminağaoğlu’nun da çürük raporu aldığını bunun ortaya çıkması halinde büyük sıkıntı yaşayacaklarını söylediği öğrenildi.

Aktif haber



Bu haber 1,000 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,032 µs