En Sıcak Konular

Jandarmadan kot taşlama atölyelerine baskın

10 Eylül 2008 16:26 tsi
İstanbul'da, özellikle doğu bölgelerinden getirilerek sağlıksız ortamlarda çalıştırılan gençlere ve çalıştırıldıkları iş yerlerine jandarma ekipleri baskın yaptı.

Kot taşlama işleminin yapıldığı atölyeleri denetleyen jandarma, ruhsatı olmayan iki iş yerini kapattı. Baskında iş yeri çalışanlarının çoğunun kaçak olması dikkat çekti.

Özellikle son dönemde adı, sağlıksız ortamlarda çalıştırılan işçilerle gündeme gelen kot taşlama atölyeleri ile ilgili jandarma harekete geçerek sorumluluk alanı içindeki bazı iş yerlerine baskınlar düzenledi. Büyükçekmece Esenkent'te bazı işyerlerinin ruhsatsız faaliyet gösterdiğine ilişkin istihbarat çalışması yapan İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler bölgedeki iki iş yerine baskın yaptı. Ruhsatsız faaliyet gösterdikleri ve çocuk yaştaki kişilerin çalıştırıldığı bilgisinden hareket eden jandarma, iş yerlerinde yaptıkları tespitlerde 16 kişinin kaçak olarak çalıştırıldığını belirledi. İş yeri ruhsatlarının da bulunmadığını belirleyen jandarma birimleri, ruhsatsız iş yeri açma ve kaçak işçi çalıştırdıkları gerekçesiyle iki iş yerini kapattı.

Kot taşlama atölyeleri daha önce sağlıksız ortamlarda çalıştırılan işçiler nedeniyle gündeme gelmişti. Özellikle doğu bölgelerinden ucuz iş gücü hesabıyla İstanbul'a getirilen ve bu atölyelerde çalıştırılan gençler, "kumlama" denilen bir akciğer hastalığına yakalandıkları için gündeme gelmişti. Havalandırma imkanı zayıf ve sağlıksız ortamda çalışan işçilerin kısa süre içinde bu hastalığa yakalandıkları ve çaresiz şekilde memleketlerine geri döndükleri belirtilmişti.

Konu ile ilgili iş yeri sahipleri mülki makamlara sevk edilerek gerekli işlemler yapıldı.

samanyolu haber



Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,934 µs