En Sıcak Konular

AK Parti'ye 'Yüce Divan' tehdidi

10 Eylül 2008 15:53 tsi
AK Parti'ye 'Yüce Divan' tehdidi CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, son günlerde ortaya konulan iddiaların AK Parti'nin kurumsal olarak yolsuzluğa bulaştığını gösterdiğini belirtti... CHP'li Okay son günlerde ortaya konulan iddialarla ilgili AK Parti'ye yüklendi...

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, son günlerde ortaya konulan iddiaların AKP’nin kurumsal olarak yolsuzluğa bulaştığını gösterdiğini belirterek “Silivri’den, Gaziantep’ten Almanya’dan kervanlar yola girmiştir. Kervanların buluşma noktası AKP’dir. Ama kervanların son durağı Yüce Divan olacaktır” dedi. Okay, yolsuzluk iddialarını Meclis araştırma önergeleri ve suç duyurularıyla takip edeceklerini ve sorumluların ortaya çıkarılmasını sağlayacaklarını kaydetti.

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, Gaziantep Milletvekili Akif Ekici ile birlikte Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Gaziantep Belediyesi’yle ilgili yolsuzluk iddialarını gündeme getirdi. Başbakan Erdoğan’ın yeni eğitim öğretim yılında Gaziantep’e giderek, adı yolsuzluk iddialarına karışan belediye başkanına kurumsal destek verdiğini kaydeden Okay, son günlerde peşpeşe ortaya atılan yolsuzluk iddialarının ise Erdoğan’ın hiddetli ve şiddetli olmasına neden olduğunu söyledi. AKP’li yöneticilerin gösterdiği tavrı “içine düştükleri hazin tablonun ezikliği” olarak değerlendiren Okay “bu tablo mahcubiyettir, perişanlıktır. Türkiye'nin içinde bulunduğu siyaset, ticaret ve bürokrasi sarmalının, bu sarmaldaki siyasetçi ayağının hangi noktaya geldiği bir kez daha ortaya çıkmıştır'' dedi.

-“FISTIK ARAZİSİNİ TİCARET ALANI YAPTILAR”-

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin 30 yılı aşkın süredir Fıstık Araştırma Geliştirme arazisi olarak onaylanan 120 bin metrekarelik araziyi imar değişikliğiyle ticaret alanına dönüştürdüğünü ve bir işadamına haksız kazanç sağlandığını iddia eden Okay, aynı işadamının 12 Şubat’ta aldığı araziyi 15 Şubat’ta yabancı bir firmaya sattığını kaydetti. Okay, yapılan imar değişikliğiyle, 72 saatte 72 trilyonluk vurgun yapıldığını savundu. CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici ise, Fıstık Araştırma Geliştirme Merkezi arazisinin Nuri Üysen isminde AKP’nin 2004 yılında belediye başkanı olan bir kişi tarafından satın alındığını belirterek arazinin 15 Şubat’ta ise Üysen’in de ortak olduğu yabancı bir firmaya 77 trilyon liraya satıldığını bildirdi.

-“KERVANLARIN SON DURAĞI YÜCE DİVAN”-

CHP Grup Başkanvekili Okay, ortaya çıkan yolsuzluk iddialarının AKP’nin kurumsal olarak yolsuzluğa bulaştığını ortaya koyduğunu kaydederek şöyle konuştu:

“Başbakan 'bu kervan yola girdi' diyor. Evet kervanları yolda ve deve yüküyle de götürüyorlar. Silivri'den, Gaziantep'ten, Almanya'dan kervanlar yola girmiştir. Kervanların buluşma noktası AKP'dir. Ama kervanların son durağı yüce divan olacaktır.''

-SUÇ DUYURUSU VE MECLİS ARAŞTIRMA ÖNERGESİ -

Okay, basın toplantısında bir soru üzerine yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak Meclis araştırma önergeleri vereceklerini ve suç duyurularında bulunacaklarını bildirdi.

-“REKTÖR ATAMALARINA ŞAŞIRMADIK”-

Okay bir başka soru üzerine de rektör atamalarını değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Gül tarafından atanan isimlerin kendilerini şaşırtmadığını söyleyen Okay, “Bu beklenen bir durumdur. Sayın Cumhurbaşkanı AKP'li kimliğini bir türlü terk edememiştir. Biz bunun böyle olacağını söylemiştik. Biz ve öteki anlayışı o kadar egemen ki, 'benden olmayanın hayat hakkı yoktur.’ Atamalara şaşırmadık.”

cafesiyaset



Bu haber 341 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,454 µs