En Sıcak Konular

İlginç iddia: Turistler böcek getiriyor

10 Eylül 2008 14:36 tsi
İlginç iddia: Turistler böcek getiriyor Rize Valisi Kasım Esen, Orta Doğu'dan gelen turistlerin böcek getirerek ormanları kuruttuğu söylentilerinin doğru olmadığını bildirdi.

Vali Esen, yaptığı yazılı açıklamada, dünyada bilinen 50 ladin türünden biri olan Doğu ladininin, Doğu Karadeniz'in önemli orman ağaçlarından biri olduğunu, bölge ormanlarının üçte birinin ladin ağacı olduğunu belirtti.

Bu ormanların 1960 ve 1980'li yıllardan bu yana Avrasya ladin ormanlarının en yıkıcı kabuk böceklerinin saldırısına maruz kaldığını ifade eden Esen, bu böceğin Fransa, Gürcistan, İngiltere ve Türkiye'de yıkıcılığını sürdürdüğünü kaydetti.

Bu zararlı böceklerin 1960'lı yıllarda Gürcistan'dan Türkiye'ye geçtiğini bildiren Esen, böceklere karşı Orman Teşkilatı ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesinin biyolojik mücadelesinin sürdüğünü ifade etti.

Esen, bölgede yayılan söylenti terörü ile Orta Doğu'dan gelen turistlerin böcek getirerek ormanları kuruttuğu söylentilerinin doğru olmadığını belirterek, şöyle devam etti:

''Konuyla ilgili KTÜ tarafından da bir inceleme ve açıklama yapılmıştır. Yine mahalli bir gazetede yer alan Rize'de Verçenik Dağı'nda turistlerin Türk bayrağını indirdiği, yerine kendi bayraklarını astığı iddiası Valiliğimizce güvenlik makamlarına araştırtılmış ve bunun doğru olmadığı tespit edilmiştir. Bu iddia geçen yıl ocak ayında Pazar ilçesinde bir radyo kanalında ileri sürülmüştü. Doğru olmayan bu haber muhtelif kişilerce yeni olmuş gibi söylentilerle yayılmaya çalışılmıştır.''

Esen, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununa göre söylentilerle halk arasında korku ve panik yaratmak ya da halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılamanın suç olduğunu, söylenti terörü ile yabancı düşmanlığı yapmanın insanlığa karşı işlenmiş suç sayıldığını bildirdi.

Esen, Türk milletinin dünyadaki itibarına gölge düşürecek açıklama ve yayınlarda gösterilecek titizliğin, Türk milletinin insan sevgisinin göstergesi olacağını kaydetti.



Bu haber 443 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,517 µs