En Sıcak Konular

Aydın Doğan’ı CHP zengin etti!

10 Eylül 2008 14:15 tsi
Aydın Doğan’ı CHP zengin etti! Aydın Doğan'ın Türkiye'nin en büyük medya grubuna sahip olacak kadar zenginleşmesini CHP'nin sağladığını söyleyen Altaylı çarpıcı açıklamalar yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Hilton planı”nı ifşa etmesiyle zor günler geçiren Aydın Doğan’la ilgili bir dönem en yakınında yer almış bir isim olan gazeteci Fatih Altaylı’dan dikkat çeken değerlendirmeler geldi.
 
Altaylı, Doğan'ın Türkiye'nin en büyük medya grubuna sahip olacak kadar zenginleşmesini CHP'nin sağladığını söyledi.

Vakit'e konuşan gazeteci Fatih Altaylı, “Doğan'ı Doğan yapan CHP'nin yönetiminde bulunduğu İş Bankası’dır. İş Bankası’yla yaptığı ortaklıklar Doğan medya grubunu Türkiye'nin en zenginlerinden biri yapmıştır. Elbette Aydın Doğan da bunun karşılığını, CHP'nin siyasi rakiplerini yıpratarak ödemek durumundadır” dedi. Altaylı, Aydın Doğan'ın bu fırsatı iyi kullandığını ve elinde bulunan medya gücünü de çıkarı için şantaj makinesine dönüştürerek servetine servet kattığını söyledi.

BAŞBAKAN ANLADI Kİ AYDIN DOĞAN’IN GÖZÜ DOYMUYOR

Başbakan’ın Aydın Doğan'la CHP işbirliğine gönderme yapmasının doğru bir tespit olduğunu dile getiren Altaylı, Erdoğan’ın Aydın Doğan'ın şantaj ve isteklerinden yorulduğunu, Doğan'ın hırs ve isteklerinin bitmeyeceğini gördüğü için de 'Hodri Meydan' diyerek rest çektiğini söyledi. Altaylı, şöyle devam etti: “Aydın Doğan’ın yine istekleri birikmiş olmalı. Rafineriye lisans, Hilton arazisine imar ve ucuza kapatılan bir televizyonun karasal yayın izni lazım. Seçim zamanı hükümet sıkıştırılırsa bunlar hallolur diye düşünmüş olmalılar. Beklettikleri şantaj dosyalarını çıkararak başladılar bastırmaya ve Başbakan’a vurmaya. E tabii bu işten CHP de memnun. Baktı ki Başbakan bu adamın gözü doymak bilmiyor, bugün bunları verse yarın başka isteklerle gelecek. En sonunda Başbakan patladı.”

SABAH’A EL KOYMA ŞARTLARINI AYDIN DOĞAN HAZIRLADI

Altaylı, “Sabah grubuna el konulma şartlarını Aydın Doğan hazırlamıştır. Hatta Sabah’a el konulmasını şampanya patlatarak kutladıklarını da biliyorum. Doğan tamamen tekel oluşturma mantığıyla hareket ederek rakibi olan medya gruplarını yok etmek için epey uğraştı ve kısmen başardı da. Şimdi kalkmış basın özgürlüğünden bahsediyor. O yüzden Aydın Doğan’ın samimiyetine inanmıyorum ve elindeki medya araçlarını şantaj ve çıkar amaçlı kullanan Aydın Doğan’ın yanında olamıyorum. Halbuki bizim basın mensupları olarak basın özgürlüğünden yana tavır koymamız gerekirdi. Bu kadar işleri yapan bir adamın hâlâ daha ahlaktan bahsediyor olması tuhaf geliyor açıkçası” dedi.

27 NİSAN MUHTIRASIYLA VERGİ CEZASINDAN YIRTTI

Doğan’ın olmadık zamanlarda imdadına yetişen olağanüstü şartlarla köşeye sıkışma durumlarından kurtulduğunu söyleyen Altaylı, “27 Nisan e-muhtırası, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve erken genel seçim imdadına yetişti. 3 milyar dolar yerine 275 milyon YTL ödediler. İş kapandı. Doğan medyası seçimlerde AKP’yi destekledi” diye konuştu. “Gazete her şartta doğruları yazmalıdır” diyen Altaylı, Doğan medyası için gazeteciliğin sadece, medya aracılığıyla bilek bükmek, haksız rekabet yapmak, ticari avantaj sağlamak, Aydın Doğan’ın çıkarlarını korumak olduğunu söyledi.    
Vakit



Bu haber 1,012 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,746 µs