şok suçlama! | " /> şok suçlama! | "/>

En Sıcak Konular

Aydın Doğan'a şok suçlama!

10 Eylül 2008 10:01 tsi
Aydın Doğan'a şok suçlama!

Doğan hakkında bu kez ciddi bir iddia var. Doğan Holdig, borsa da kendisi kazanırken küçük yatırımcıyı zarara uğratmış!

SPK, Doğan’a küçük yatırımcıyı neden zarara uğrattığını sordu. SPK‘nın incelemelerine göre Doğan’ın halka açık şirketleri paravan şirketlerden pahalıya gazete kağıdı almış.

Aydın Doğan’ın, bünyesindeki gazetelere kağıt sağlamak için yurtdışında tabela şirketler kurduğu, bu şirketler aracılığıyla halka açık şirketlerdeki küçük yatırımcıyı milyonlarca dolar zarara uğrattığı iddiasıyla Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından incelemeye alındığı ortaya çıktı. Kanal 7’de dün ‘Haber Saati’nde yayınlanan haberde SPK’nın yaptığı inceleme sonuçlarında yatırımcıyı neden zarara uğrattığını 17 Ağustos tarihinde bir yazı göndererek sorduğu belirtildi. SPK’nın tespitlerine göre, Aydın Doğan kendine ait şirketlerle yurtdışından yüksek fiyatlarla gazete kağıdı ithal ediyordu ve bunu halka açık Doğan Yayın Holding şirketlerine satıyordu. Doğan’ın kendine ait şirketleri anormal kárlılık gösterirken, halka açık şirketlerdeki küçük yatırımcılar zarara uğruyordu. SPK uzmanlarının yaptığı tespitler sonucu, SPK tarafından direkt Aydın Doğan adına bir yazı gönderilerek, tespit edilen hususların yanıtlanmasının istendiği belirlendi.

10 Yıl boyunca uygulandı
Buna göre, Hürriyet ve Milliyet gazetelerinin gazete kağıdı alımları, Doğan grubunun hakim ortak olduğu ‘off-shore ülkelerde’ kurulu ‘tabela’ şirketler üzerinden yapıldığı ve bu yöntemle halka açık şirketlerden tabela şirketlerine kár aktarıldığı tespit edildi. 10 yıl boyunca uygulanan bu yöntem, SPK uzmanlarının incelemeye başladığı dönemde sona erdirildi. Küçük yatırımcıdan kár kaçıran ‘gazete kağıdı’ ithalat yöntemi, 2007 yılına kadar uygulandı. SPK uzmanlarının ilk tespitlerine göre en az 60 milyon dolarlık kár transferi yapıldı. SPK tarafından Doğan’a gönderilen yazıda, üretici firmadan çok daha ucuza alarak halka açık şirketlerin kárını artırabileceği halde neden kendi kurduğu paravan şirketler aracılığıyla gazete kağıdı alım işlemi yaptığı soruldu.

Paravan şirketler
SPK tarafından yöneltilen sorular arasında, paravan şirketlerden birinden Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili İmre Barmanbek’e ‘Gerekçe gösterilmeden’ 1998’de yapılan 200 bin dolarlık para aktarımının gerekçesi de yer aldı. Doğan’a, paravan şirketlerin Petrol Ofisi ve Çelik Halat’la olan ilişkileri de soruldu.

internethaber



Bu haber 855 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,967 µs