En Sıcak Konular

İstanbul Emniyeti kaynıyor

10 Eylül 2008 09:37 tsi
Fuhuş operasyonunda yakayı ele veren polisler hakkındaki bilinmeyenler gün yüzüne çıktı.

Müfettişlerin 30 Mayıs’’ta Mali Şube Müdürü C.G., VIP fuhuş çetesi ile işbirliği yaptığı iddiasıyla tutuklanan Mali Şube Emniyet Amiri Ş.Ş. ve 3 polisin meslekten ihracını istediği ortaya çıktı. İstanbul Emniyeti de Ş.Ş’nin mali şubede çalıştırılmaması konusunda iki kez uyarılmış.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşen fuhuş çetesi operasyonuyla yakayı ele veren emniyet mensupları hakkındaki bilinmeyenler gün yüzüne çıkıyor. Çeteyle işbirliğinden tutuklanan emniyet amiri Ş.Ş’nin 10 ay önce Mali Şube Müdürü C.G. ile birlikte kaçakçılarla işbirliği yaptıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

ÇALIŞAMAZ UYARISI

Yapılan idari soruşturma sonrasında ise, emniyet amiri Ş.Ş., Şube Müdürü C.G. ile polis memurları M.Y, Y.A ve C.Ç’nin, çıkar sağlamak amacıyla görevi kötüye kullanmak suçundan meslekten çıkarılması istendi. Müfettişler, bir başkomiser ile 3 polis memuruna ise 4 ay süre ile görev durdurma cezası verilemesi gerektiği belirtildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, gözaltına alınan ve hakkında meslekten men kararı bulunan Ş.Ş. ile ilgili olarak 2006’da İstanbul emniyetini uyardı. Ş.Ş’nin kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele branşından çıkarıldığı, bu nedenle de aynı branşta yeniden çalıştırılmaması uyarısında bulundu.

DÜZMECE OPERASYON

Polis başmüfettişlerinin İstanbul Valiliği’ne gönderdiği yazı da, emniyetteki çete-polis bağlantısını bir kez daha ortaya koydu. Polis, Nispetiye Mahallesi’nde kaçak ve sahte bandrollü sigara satan Turgay isimli kişiye ait Torunlar Tekel Bayii’ne operasyon düzenlendi. Bayide çok sayıda kaçak sigara bulan polis, dükkan sahibinin Emniyet Şube Müdürü C.G.’yi aramasıyla şok oldu. C.G’nin talimatıyla, baskını yapan polisler dükkandaki hiçbir kaçak mala dokunmadan ayrılmak zorunda kaldı. Olayın hemen ardından C.G’yi ziyaret eden bayi sahibinin 5 bin YTL de ödeme yaptığı müfettişlerin raporunda yerini aldı. Daha sonra C.G., düzmece bir operasyona izin vererek dükkana ikinci bir baskın yaptırdı. Ancak bu baskın sırasında kaçak malların pek çoğu dükkanda bulunamadı.

Apar topar gitti

Fuhuş operasyonuyla ilgili Erzurum’dan gözaltına alınan bir emniyet amirinin de kısa bir süre önce İstanbul’- dan tayin olduğu öğrenildi. Bu emniyet amirinin tayininin 4 yıl önce çıktığıı, ancak İstanbul’dan gönderilmediği, operasyonun sızmasından sonra apar topar Erzurum’a gönderildiği öne sürüldü.

bugün



Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,596 µs