önemli mesajlar! | " /> önemli mesajlar! | "/>

En Sıcak Konular

Abdullah Gül'den önemli mesajlar!

10 Eylül 2008 08:45 tsi
Abdullah Gül'den önemli mesajlar!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün gerçekleşecek Bakü ziyareti öncesinde Azerbaycan'ın yerel APA ajansına özel demeç vererek Ermenistan ziyaretini anlattı. Cumhurbaşkanı Gül, önemli açıklamalarda bulundu...

Azeri basınına röportaj veren Cumhurbaşkanı Gül, Ermenistan ile ilgili önemli bir izlenimini anlattı.

Azeri basınına röportaj veren Cumhurbaşkanı Gül, “Ermenistan'la diyalog bugün olmazsa 30-40 yıl sonra gerçekleşecek. Sarkisyan'la sınırın açılması konusunda bir kelime dahi konuşmadık. Ermeni lider çözüm için adım atmaya hazır" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün gerçekleşecek Bakü ziyareti öncesinde Azerbaycan'ın yerel APA ajansına özel demeç vererek Ermenistan ziyaretini anlattı. Ermenistan gezisini "şans eseri doğan fırsat" olarak adlandıran Abdullah Gül, "Türkiye ve Ermenistan 2010 Dünya Kupası elemelerinde aynı gruba düşünce, Ermenistan Cumhurbaşkanı cesur bir adım atarak beni Erivan'a davet etti.

Ermenistan liderinin Türkiye Cumhurbaşkanı'na 'Gel, bu karşılaşmayı birlirkte izleyelim' demesi gerçekten cesaret isteyen bir adımdır" dedi.

“Devlet adamları ölçüp biçmelidir”

Ermenistan'da Taşnak partisi ve başka grupların bu ziyarete karşı tavır koyduklarının farkında olduğunu sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Gül şöyle konuştu: "Neden Sarkisyan'ın teklifini kabul ettim biliyor musunuz? Çünkü bölgemizin problemlerini görüşme fırsatının oluştuğuna inandım. Karabağ sorununun yanı sıra Türkiye ile Ermenistan arasındaki problemlerin görüşülmesi adına bu fırsatı değerlendirmek istedim. Doğrusu, Erivan ziyaretinin gerçekleşmesinden memnunum. Çünkü devlet adamları her şeyi önceden iyice ölçüp biçmeli ve daha sonra kararlı bir biçimde hareket etmeliler."

“Azerbaycan’ı kırmamak için...”

Gül sözlerini şöyle sürdürdü: "Problemleri dondurursak, daha kötü olur. Donmuş sorunlar ileride gerçek haline gelir. Bu yüzden devlet adamları cesur olmalı ve diyaloğa girmeliler. Kafkasya gibi küçük bir alanda hepimiz birbirimize benziyoruz. Kavga da etsek, ilişkiler kötü de olsa, ortada ortak tarihi ve coğrafi yönlerimiz var. Kafkasya nüfusunun büyük çoğunluğu Türkçe konuşuyor veya bu dili anlıyor. Bu potansiyeli harekete geçirmek ve sorunları çözmek gerek.” Gül, Ermeni lider Sarkisyan'a Azerbaycan'la ülkesi arasındaki sorunun çözümlenmesinin önemini özellikle vurguladığını söyledi ve şu ifadeleri kullandı: "Sarkisyan'la Türkiye-Ermenistan sınırının açılması konusunda bir kelime dahi konuşmadık. Azerbaycan halkının kalbini kırmamak için ise Ermenistan'a özel araçların ve korumalarımın yolunu 600 kilometle uzatarak Erivan'a Gürcistan üzerinden gönderdim. Kars üzerinden değil. Serj Sarkisyan, bölgesel problemleri çözmek adına gereken adımları atmaya hazır. Ermeni lider, Kafkasya İstikrar ve İşbirliği Platformu'na güçlü destek vererek, bunun bölgesel problemlerin çözümü için iyi fırsat olarak gördüğünü, Gürcistan'da yaşanan olaylar sonrasında hepimizin diyalog içinde olmasını önemli bulduğunu belirtti. Ben Sarkisyan'a realist olmamız gerektiğini söyledim. Problemleri ortadan kaldırmak için diyalog süreci başlamalıdır. Çünkü diyalog bugün olmazsa, 30-40 yıl sonra olacak fakat gelecek kuşaklar bundan zarar görecek."

“Şimdi kızanlar yarın sevinecekler”

Erivan'dan büyük memnuniyyetle ayrıldığını vurgulayan Gül, "Hem Türkiye, hem de Azerbaycan'da ziyarete kızanlar bulunabilir. Ben bunların tümünü saygıyla karşılıyorum. Fakat bu teşebbüsün hoş sonuçlar doğuracağından eminim ve bir gün Erivan ziyaretime karşı çıkanlar da sevinecekler" dedi.

bugün



Bu haber 411 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,669 µs