Ergenekon işi mi? | " /> Ergenekon işi mi? | "/>

En Sıcak Konular

Teziç'e saldırı Ergenekon işi mi?

9 Eylül 2008 21:04 tsi
Teziç'e saldırı Ergenekon işi mi? Ergenekon İddianamesi ve ekli belgeleri üzerine çok şey yazıldı, çizildi, söylendi. Ama gözden kaçan bazı ayrıntılar var ki, not düşmemek eksiklik olur. Onlardan bir tanesi: Veli Küçük'ün ünlü ve derin ajandasında adı geçen biri var. Üzerinden kolayca at

2007 yılında YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'e silahlı saldırı girişiminde bulunan Nurullah İlgün'ün isminin, Veli Küçük'ün ajandasında yer aldığı görüldü.

26 Nisan 2007 tarihinde YÖK binasına gelen Nurullah İlgün, binanın garaj kapısından içeri girerek, başkanlık katına çıkmak istedi. Erdoğan Teziç'le görüşmek istediğini belirten İlgün, güvenlik görevlilerinin itirazı üzerine elindeki silahla üç el ateş ederek olay yerinden kaçtı.

TEZİÇ'E SALDIRI GİRİŞİMİNDE BULUNMUŞTU

O günlerde hükümet aleyhine yaptığı açıklamalar ve üniversitelerdeki uygulamaları sebebiyle gündemden düşmeyen Teziç'e silahlı saldırı böylece son anda önlenmiş oldu.

14'LÜYLE YAKALANDI

Saldırgan Nurullah İlgün, Ankara Otogarı'nda İstanbul'a kaçmak üzereyken polis tarafından yakalandı. Üzerinde Irak yapımı "Saddam 14'lüsü" adı verilen bir tabanca bulunan İlgün'ün özel bir şirkette güvenlik elemanı olarak çalıştığı belirlendi.

KUVAYI MİLLİYE DERNEĞİ KARTI ÇIKTI

Erdoğan Teziç'in gazetelere verdiği demeçlerle, televizyondaki konuşmalarından etkilendiğini ve eylemi kendisinin tasarladığını söyleyen İlgün, tutuklanıp cezaevine kondu. İlgün'ün üzerinde Kuvayı Milliye Derneği'ne ait bir de kart bulundu.

VELİ KÜÇÜK NOT ETMİŞ

Nurullah İlgün'ün adı ilginç bir şekilde Ergenekon Davası kapsamında mahkemeye sunulan klasörler arasında çıktı. 48. klasörde yer alan ve Veli Küçük tarafından olaydan tam bir yıl önce yani 2006 yılında tutulduğu anlaşılan Ajanda'nın bir sayfasında, Nurullah İlgün'ün ismi yer alıyor.

Veli Küçük tarafından ajandaya yazılan İlgün'ün Ergenekon Terör Örgütü'yle nasıl bir bağlantısı olduğu belli değil. İlgün'ün adının yazıldığı sayfada soyadları yazılmayan birkaç isim daha yer alıyor.

TEZİÇ'E SALDIRI ERGENEKON İŞİ Mİ?

Bu arada Ergenekon İddianamesi'nde İlgün'ün adının Veli Küçük'ün ajandasında yer aldığına dair herhangi bir bilginin bulunmaması da dikkat çekiyor. Dikkatlerden kaçabilecek bu küçük ama çok önemli ayrıntı Teziç'e yönelik saldırıda Ergenekon'un parmağı olabileceği şüphesini güçlendiriyor.

samanyoluhaber



Bu haber 453 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,522 µs