En Sıcak Konular

Büyükelçiler Konferansı Sonuç Bildirgesi yayınlandı

9 Eylül 2008 19:50 tsi
Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ertuğrul Apakan başkanlığında dün ve bugün Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Büyükelçiler Konferansı'nın sonuç bildirgesi yayınlandı.

Konferansta, Avrupa ülkelerinde yaşayan yaklaşık 4 milyon Türk vatandaşının durumu ve karşılaştıkları sorunların geniş bir çerçevede ele alındığı belirtildi.
Bildirgede, Büyükelçiler Konferansı'nın düzenlenmesine, 15-18 Temmuz 2008 tarihlerinde Ankara'da Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın başkanlığında yapılan Büyükelçiler Konferansı'nda karar verildiği hatırlatıldı. Bu çerçevede Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ertuğrul Apakan'ın başkanlığında Berlin'de gerçekleştirilen konferansa, Berlin, Bern, Brüksel, Kopenhag, Lahey, Londra, Oslo, Paris, Stokholm ve Viyana Büyükelçileri ile Bakanlığın ilgili Müsteşar Yardımcısı, Konsolosluk Genel Müdür ve Genel Müdür Yardımcılarının katıldığı belirtildi. Konferansta, Avrupa ülkelerinde yaşayan yaklaşık 4 milyon Türk vatandaşının durumu ve karşılaştıkları sorunların geniş bir çerçevede ele alındığı belirtildiği bildirgede şunlar kaydedildi:

"-Büyükelçiliklerimiz ve bağlı konsolosluk birimlerinin vatandaşlarımıza daha verimli ve etkin hizmet sunmaları yönünde atılabilecek adımlarla ilgili görüş alışverişinde bulunulmuştur.

-Bulundukları ülkelerin toplumsal yaşamına etkin biçimde katılırken; anadilleri ve öz kültürleriyle bağlarını korumalarına; yasalara saygılı ve huzurlu bir hayat sürmelerine dayalı entegrasyon anlayışımız çerçevesinde konferansta, yurtdışındaki vatandaşlarımızın ihtiyaçları ele alınmıştır.

-Konferansta, son zamanlarda giderek arttığı endişeyle gözlemlenen ve vatandaşlarımızı doğrudan etkileyen yabancı düşmanlığı, ayrımcılık ve ırkçılık içerikli söylem ve eylemler üzerinde önemle durulmuştur.

-Ülkemizin coğrafi konumu nedeniyle maruz kaldığı yasadışı göç sorunu, insan ticareti ve ülkemizin vize politikaları, Avrupa Birliği ile yakın ilişkilerimiz çerçevesinde vatandaşlarımıza sağlanmasını arzu ettiğimiz vize kolaylıkları konuları konferansta, tüm veçheleriyle ele alınmıştır.

-Azami 10 yıl süreyle tanzim edilecek yeni tip elektronik pasaportlara ilişkin çalışmalara hız verilerek, sözkonusu pasaport başvurularının 2009 yılı içinde dış temsilciliklerimizce alınmaya başlanması kararlaştırılmıştır.

-Büyükelçiler Konferansı, ülkemizin politikalarında öncelikli bir konuma sahip olan yurtdışındaki vatandaşlarımızın sorunlarının ele alınması ve vatandaşlarımıza sunulan hizmetin daha da iyileştirilmesi yönünde önemli bir imkan sunmuştur. Konferans, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın, bulundukları ülkelerle Türkiye arasında oluşturdukları köprünün önemini teyit ederken, 21. yüzyılda giderek daha fazla insan odaklı hale gelen dış politikamıza yeni bir boyut kazandırmıştır."

anka



Bu haber 458 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,482 µs