En Sıcak Konular

Şehit oğlu herkesi duygulandırdı

9 Eylül 2008 19:14 tsi
Hakkari Dağlıca'da şehit düşen Mustafa Uysal adına yaptırılan okulan açılışında konuşan şehidin oğlu Hüseyin Uysal, Adalet Bakanı Şahin'i duygulandırdı.

Hakkari Dağlıca'da şehit düşen Mustafa Uysal adına yaptırılan okulan açılışında konuşan şehidin oğlu Hüseyin Uysal, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'i duygulandırdı.

1 Mart 2008 tarihinde Antalya'nın Manavgat ilçesi Çardak köyünde Şehit Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal adına yaptırılan okulun açılış töreninde konuşan Şahin, cehaletin, terörün ve bütün kötülüklerin panzehirinin eğitim ve öğretim olduğunu ifade etti.

Dünya milletleriyle bilimde, teknolojide yarışmanın kaliteli ve modern eğitim yuvaları yapmakla mümkün olduğunu vurgulayan Şahin, Türkiye'de ilk ve ortaöğretimde okuyan 14 milyonluk öğrenci sayısının birçok Avrupa ülkesi nüfusuna eş değer olduğunu söyledi.

Şahin, "10 ay önce şehit annemiz Nefise Uysal'a verdiğim sözü tutmanın heyecanını yaşıyorum. Şehit annemize taziye için geldiğimden benden kendisi için bir şey istememişti. Tek isteğim şehit oğlu adına okul yapılmasıydı. İşte yapılan bu okul fedakâr Türk Anadolu kadınını simgeliyor. Bu okul kahraman şehitlerimizi dünyaya getiren mübarek annelerini sembolize ediyor. Bu okulumuzda Mustafa Uysal'ın Beyza ile Hüseyin'in dışında binlerce çocuğu olacak. Dağlıca şehidimiz adına yapılan okullarda binlerce vatanını seven çocuk yetişecek. Şehit eşi Meral Uysal hanım sen hiç üzülme. Senin 2 çocuğunun binlerce kardeşi olacak. Ben de kendimi Çardak köyünün bir ferdi gibi hissediyorum. Çardak köyünü çok seviyorum." diye konuştu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta Sulh Cihan'da Sulh' sözü ışığında yetişen öğrencilerin dünyayı sevgi yumağına çevireceğine inanıcının sonsuz olduğunun altını çizen Şahin, Dağlıca şehidi okul açılışında çok duygulandığını belirtti.

Şahin, "Okullarımızda verdiğimiz eğitime çocuklarımızın 'kurşunu' sadece ve sadece 'kurşun kalem olmasını istiyorum' Bu konuda ölçüyü Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk koymuştur. Muasır medeniyetler seviyesini yakalamanın yolu, kaliteli, modern ve çağdaş eğitimden geçiyor. 232 öğrencimizin eğitim ve öğretim göreceği okulumuza Milli Eğitim Bakanı'mız Doç. Dr. Hüseyin Çelik de bilgisayarları gönderdi." şeklinde konuştu.

Şahin, şehit oğlu Hüseyin Uysal'ın 'Benim babam ölmedi ve onun ruhu bizimle aramızda' sözü üzerine gözyaşlarını tutamadı.

Son 5 yıl içinde Antalya'ya 3 bin 641 derslik yapıldığını ve bunun 251 okula tekabül ettiğini belirten Antalya Valisi Alaaddin Yüksel ise, derslik açığı kapandıkça sınıf ortalamasının 50'den 30'a düştüğünü söyledi. Antalya'da hedeflerinin, derslik sayısını 5 bine çıkararak sınıf ortalamasını 20'ye düşürmek olduğunu ifade eden Yüksel, okul yapımı konusunda hayırseverlerden yardım beklediklerini ifade etti.

Manavgat'ta 247 ilköğretim okulu derslik açığının bulunduğuna dikkat çeken Yüksel, bu açığın devlet-millet kenetlenmesiyle aşılacağına inandığını kaydetti.

Şahin, okul açılış kurdelesini kestikten sonra Vali Yüksel ve İl Milli Eğitim Müdürü Günay ile birlikte öğrencilere kitap dağıttı. Şahin'in talimatıyla okula bir de kapalı spor salonu yapılacak.

Açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, şehit annesi Nefise Uysal, şehit eşi Meral Uysal ile çocukları Beyza (15) ve Hüseyin de (12) katıldı.



Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,058 µs