hukuk dersi | " /> hukuk dersi | "/>

En Sıcak Konular

Alman yargıçtan hukuk dersi

9 Eylül 2008 18:36 tsi
Alman yargıçtan hukuk dersi Almanya'da görülen Deniz Feneri davasının duruşmasına Alman yargıcın açıklamaları damga vurdu. Yargıç, Doğan Medya Grubu ve CHP'nin büyük ilgi gösterdiği duruşmada uydurma haberlerden duydukları rahatsızlığı belirtti ve bir de hukuk dersi verdi...

Almanya’daki Deniz Feneri e.V. davasının 4. duruşması Frankfurt Eyalet Mahkemesi’nde yapıldı. Duruşmayı izlemek için iki kişilik heyet gönderen CHP, mahkeme başkanından hukuk dersi aldı.

Basın mensuplarının büyük ilgi gösterdiği duruşmaya Deniz Feneri e.V. derneğinin üç yöneticisi Mehmet Gürhan, işbirlikçi sanık Firdevsi Ermiş ve Mehmet Taşkan katıldı. Bugünkü duruşmada, davayı başından beri takip eden Komiser Alexander Böhme, delil diye ortaya konulan evrakın elde ediliş yöntemlerini anlattı.

Nisan ayında Almanya’daki merkeze yapılan baskını ve buradan elde edilen evrakla ilgili bilgi veren komiser Böhme, Türkiye Başbakanı Tayyip Erdoğan’a verildiği iddia edilen para ile ilgili konu geldiğinde zor anlar yaşadı.

Başından bu yana susma hakkını kullanan Mehmet Gürhan adına avukatı, mahkemede söz alarak açıklama yaptı. Ne Başbakan Erdoğan’a ne de Başbakanlık’a para gönderdikleri yolunda bir açıklamalarının bulunduğunu söyledi. Türkiye’de medya kuruluşlarının bu ifadeleri kendilerinin açıklamış gibi yazılar yazdıklarını belirtti. Gürkan’ın avukatı, “Başbakan’a ve başbakanlık’a 1 cent bile göndermedik. Bu sözlerin iddianameye nasıl girdiğini de bilmiyoruz” dedi.

TEK DELİL ERMİŞ'İN İDDİALARI

Böhme, şirketlere para aktarıldığı yolundaki iddiaları gündeme getirdiğinde, mahkeme başkanı bir soru yöneltti. Mahkeme başkanı, komiser Böhme’ye dönerek, buna ilişkin ellerinde bir delil bulunup bulunmadığını sordu. Böhme ise bu konudaki bütün bilginin işbirlikçi sanık Firdevsi Ermiş’in itiraflarından ibaret olduğunu söyledi.

Mahkeme Başkanı hakim bunun üzerine, Deniz Feneri e.V. davasının Türkiye’de iç siyasete malzeme yapılmasından duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Mahkeme salonunda ciddiyetin korunmasını isteyen mahkeme başkanı hakim, uydurma haber yapılmamasını da istedi. Mahkeme salonunun tiyatro salonu olmadığını hatırlatan hakim, duruşma üzerinden kimsenin spekülasyon yapamayacağını söyledi. İddianamenin internette yayınlanmasından duyduğu rahatsızlığı dile getiren mahkeme başkanı, bunun davanın sağlıklı şekilde yürütülmesine zarar verebileceğini dile getirdi.

Doğan Medya Grubu’nun kalabalık bir gazeteci grubu ile takip ettiği davayı 2 CHP’li milletvekili de takip etti. CHP’li vekiller, Ali Kılıç ve Kemal Kılıçdaroğlu, duruşmayı izleyiciler bölümünden takip etti.

haber7/foto: www.habercininyeri.wordpress.com



Bu haber 714 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,068 µs