En Sıcak Konular

TİM'in yeni başkanı belli oldu!

9 Eylül 2008 15:48 tsi
Mehmet Büyükekşi, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanlığına seçildi.

Mehmet Büyükekşi Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanlığına seçildi.

Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) 15. Olağan Genel Kurulunda yapılan başkanlık seçiminde, adaylardan Mehmet Büyükekşi 201 delegenin oyunu, Adnan Dalgakıran ise 125 delegenin oyunu aldı.

BÜYÜKEKŞİ: "TİM BAŞKANLIĞI EN BÜYÜK VE EN ÖNEMLİ LAFI SÖYLEMENİN DEĞİL, EN YAPILABİLİR ÇÖZÜMÜ ÜRETMENİN MAKAMIDIR"

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Mehmet Büyükekşi, "TİM Başkanlığı, en büyük ve en önemli lafı söylemenin değil, en yapılabilir çözümü üretmenin makamıdır" dedi.

TİM Başkan Adayı Büyükekşi, seçimlere geçilmeden önce yaptığı konuşmada, yaptıkları ve yapacaklarını ihracatçılara gönderdiği broşürde detaylarıyla anlattığını belirterek, 17 yıldır ihracatçı birliklerinde yönetim kurulu üyesi ve birlik başkanı olarak hizmet verdiğini, 7 yıldır da TİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Vekili olduğunu anlattı.

Büyükekşi, "TİM'in yükseliş öyküsünü yaratan ekibin bir parçasıyım. Bu süreçte eksik kaldığımız yanları da sebepleriyle görme şansım oldu. Dolayısıyla son derece tecrübeliyim" dedi.

17 yıldır devam eden ihracatçı birlikleri hizmet döneminde ve TİM'de 13 ayrı hükümetle ve çok sayıda bakanla çalışma fırsatı bulduğunu ifade eden Büyükekşi, "TİM başkanlığı en büyük ve en önemli lafı söylemenin değil, en yapılabilir çözümü üretmenin makamıdır. Bizler pop star veya siyasetçi değil, iş adamıyız ve ihracatçılarımızı temsil ediyoruz" dedi.

İhracatçı birliklerini, ihracatın sonuçlarıyla değil nedenleriyle ilgilenen yapılar olarak konumlandırmaları gerektiğini belirten Büyükekşi, "Yasamızın çıkması gerekiyor. Yasamızın çıkmasına paralel olarak ulusal tasarım konseyimizi oluşturacak ve Türk ticaret noktalarını kurmaya başlayacağız" dedi.

MEHMET BÜYÜKEKŞİ KİMDİR?

1961 Gaziantep doğumlu. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde mimarlık okudu. Ziylan Taban şirketinde genel müdür olarak başladığı iş yaşamı, askere gitmeden kurduğu Ziylan Ayakkabı’yla sürüyor. Polaris, Flogard, Kinetix gibi markaları var. 200 milyon dolar cirosu olan 12 şirketli Ziylan Grubu, 41 ülkeye 15 milyon dolarlık ihracat yapıyor. Büyükekşi, halen TİM başkanvekili, İSO üyesi, Türk Eximbank ve THY’de Yönetim Kurulu üyesi.


 

 

 

 

 



Bu haber 461 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,813 µs