En Sıcak Konular

TİM seçimlerinde sürpriz gelişme

9 Eylül 2008 15:27 tsi
TİM seçimlerinde Gülle kaybetti, aday sayısı ikiye indi.

İsmail Gülle aday olmak için gerekli olan İcra Komitesi üyeliğine seçilemeyince TİM Başkanlığı için aday olma şansını da yitirdi.

Başkanlık seçimlerini güçlü adayı olarak gösterilen ve İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi ve diğer tekstil ihracatçıları tarafından desteklenen İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı İsmail Gülle aday olmak için gerekli 23 üyeli İcra Komitesi üyeliğine seçilemedi.

Tekstil ihracatçılarını temsilen TİM İcra Komitesi üyeliğine Uludağ Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Burkay kendi grubunundan en yüksek oyu alarak seçildi. Bu gelişmeyle TİM Başkanlığı seçimi TİM Başkan Vekili Mehmet Büyükekşi ile Orta Anadolu Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Dalgakıran arasında geçecek.

Kinetix'in sahibi

MEHMET BÜYÜKEKŞİ, 1961 Gaziantep doğumlu. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde mimarlık okudu. Ziylan Taban şirketinde genel müdür olarak başladığı iş yaşamı, askere gitmeden kurduğu Ziylan Ayakkabı’yla sürüyor. Polaris, Flogard, Kinetix gibi markaları var. 200 milyon dolar cirosu olan 12 şirketli Ziylan Grubu, 41 ülkeye 15 milyon dolarlık ihracat yapıyor. Büyükekşi, halen TİM başkanvekili, İSO üyesi, Türk Eximbank ve THY’de Yönetim Kurulu üyesi.

43 milyon dolarlık ihracat yapıyor

ADNAN DALGAKIRAN İstanbul’da doğdu, İstanbul Üniversitesi Kimya Fakültesi’ni bitirdi. Topkapı’da 100 metrekarelik atölyesi olan, babasının kurduğu Dalgakıran Kompresör’ün başına askerden dönünce geçti. Bugün Samandıra’da 25 bin metrekare kapalı alanda üretim, 48 ülkeye ihracat yapıyor. 450 kişinin çalıştığı şirketin cirosu 100 milyon dolar, ihracat miktarı ise 43 milyon dolar. Dalgakıran’ın yurtdışında 7 şirketi bulunuyor.

 
hurriyet.com.tr



Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,845 µs