En Sıcak Konular

South Park'a Putin gölgesi

9 Eylül 2008 12:49 tsi
South Park'a Putin gölgesi Dünyaca ünlü Amerikan yapımı South Park çizgi dizisinin Rusya’daki yayınlarına yasak gündemde.

‘Büyüklere çizgi dizi’ şiarıyla yayımlanan dünyaca ünlü Amerikan yapımı South Park’ın Rusya’daki yayınlarına yasak gündemde. Siyasileri, dini liderleri, Hollywood yıldızlarını, eşcinselleri ve dünya çapında diktatörler dahil her şeyi hicvetmesiyle nam salmış çizgi dizi Rus evanjelistlere takılıyor.
Rus savcıları iki Emmy ödüllü South Park’ın izleyicilerden sert tepkiler üzerine Moskova merkezli 2x2 televizyonundaki yayımının durdurulması için harekete geçti. Şikâyetlerin odağında 1997’deki ilk yayınından beri Colorado’daki bir kayak kasabasında 9’lu yaşlarındaki çocukların öyküleri etrafında gelişen dizinin ‘aşırılıkçı’ bulunması yer alıyor. Savcılık ofisinin sözcüsü Valentina Titova, oluşturdukları bilir kişi heyetinin bu fikre varmasıyla yayın yasağı için harekete geçtiklerini duyurdu. Şikâyetlerin başını da Evanjeliklik İnancına Bağlı Rus Hristiyanları Birliği çekiyor. Örgütün sözcüsü Konstantin Bendas, 20 uzmanın çizgi dizi üzerinde yaptığı inceleme sonucu genç izleyiciler üzerinde son derece olumsuz etkilerin tespit edildiğini savunarak, “Dini inanca sahip insanların duygularını incitiyor ve ulusal kimliğe saldırganlığı kışkırtıyor” dedi. Rusya 2006’da ‘aşırılıkçılık’ tanımına ‘ulusal kimliği aşağılamak’ ile ‘dini ve ulusal nefreti kışkırtma’ kavramlarını da dahil eden bir yasa çıkartmıştı. Bunun etnik azınlıklara yönelik şiddeti körükleyici etkileri olduğu görüşü ağırlık kazanmıştı. (Reuters)



Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,854 µs