En Sıcak Konular

İstanbul'da ulaşım bedava

9 Eylül 2008 12:12 tsi
Metrobüs, İETT, özel halk otobüsleri, vapurlar, deniz motorları, metro, hafif metro, bugün ve yarın da 06.00-10.00 ile 16.00-20.00 saatleri arası ücretsiz.

Dün İstanbul'da metrobüs izdihamı yaşandı. Ücretsiz metrobüsün ilk Topkapı-Zincirlikuyu seferini kaçırmak istemeyen binlerce İstanbullu, metrobüs istasyonlarını hıncahınç doldurdu.

Avcılar-Zincirlikuyu arasını 38 dakikaya indiren metrobüsün ilk gününde, tam anlamıyla izdiham yaşandı. Özellikle iş çıkışı saatinde metrobüsler, kapasitelerinin çok üstünde yolcu almak zorunda kaldı.

İlk duraklarda kapasitesinin çok üstünde dolan araçların pek çoğu, diğer durakları pas geçmek zorunda kaldı. Bu durum evine erken ulaşmak için metrobüsü tercih eden ve ara duraklardan araca binmek zorunda kalan yolcuların seyahat sürelerinin oldukça uzamasına neden oldu.

BUGÜN VE YARIN DA ÜCRETSİZ

Öte yandan, okulların ilk günlerinde trafiği rahatlatmak için alınan tedbirler sonuç verdi ve trafikte beklenenden daha az sıkışıklık yaşandı. Metrobüs, İETT, özel halk otobüsleri, vapurlar, deniz motorları, metro, hafif metro, bugün ve yarın da 06.00-10.00 ile 16.00-20.00 saatleri arası ücretsiz hizmet vermeye devam edecek. Taksiler yüzde 50 indirimli yolcu taşıyacak.

Metro-hafif metro-finiküler PİK saatlerde azami sıklıkta sefer düzenliyor. Yollarda olabilecek hasarlı kazalara anında müdahale edecek şekilde çeşitli güzergahlarda 70 çekici hazır bekletiliyor. Çöp kamyonları gündüz çöp toplamıyor.

İETT, 800 ek otobüs seferi koydu. Sirkeci-Harem arasında, 4. arabalı vapur sefere başladı. İDO kış tarifesine geçti ve ek sefer koydu.
Trafik akışını sağlamak için 7 bin polis görev yapıyor. Trafik sıkışıklığı yaşanmaması için ana arterlerde 1000 zabıta memuru trafik ekiplerine yardımcı oluyor.

 



Bu haber 473 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,021 µs