En Sıcak Konular

Deniz Feneri'nden iddialara cevap

9 Eylül 2008 08:07 tsi
Deniz Feneri'nden iddialara cevap
Deniz Feneri Derneği, hakkındaki suçlamalara bir basın toplantısı ile canlı yayında cevap verdi.

Deniz Feneri. Almanya'daki dernekle yasal ilgilerinin olmadığını logolarının da farklı olduğunu söyledi. Soru cevap kısmında bazı sorular Yılmaz'ı kızdırdı. Atlas pazarlama şirketinin elemanlarının dernek üyesi olmasını 'etik' karşıladı. Yılmaz o derneği 1999 veya 2000 yılında uyardığını iddia etti.

Deniz Feneri Genel Başkanı Engin Yılmaz ve Yönetim Kurulu üyeleri saat 11:00’de haklarındaki iddiaları yanıtladı. Yılmaz, kalabalık bir basın mensubu önünde kameraların karşısına geçti. Toplantının soru cevap kısmında Yılmaz ile gazeteciler arasında gergin anlar yaşandı. Yılmaz toplantıda şunları söyledi.

"Almanya'daki dernek ile hiçbir hukuki bağı bulunmamaktadır.

Hiçbir organik ve yasal bağımız yoktur. En büyük zararı biz gördük. Logomuz kasıtlı olarak gösterildi. Yardıma muhtaç insanlar rencide oldu. Her türlü yasal hakkımızı sakkı tutuyoruz.

Alman makamlarına o dernekle bağımızın olmadığını geçtiğimiz aylarda deklare ettim. Derneğin kamu yararına olduğu için 'suçsuz olduğunu umuyorum' dedim. Bunu yardım eden milyonlarca insanın duyguları için dedim.

Kanal 7 ile ilişkimiz profesyoneldir. Hiçbir gelir kazandırmayan programa ev sahipliği yapmaktadır. Biz diğer kanallarla da görüşmeye hazırız.

Bu programın başarısı bizimi için önemli. Çünkü yardım etmek isteyen gönüllü insanlarla yardıma muhtaçları buluşturuyor.

Sırf dünya görüşlerine uymadığı için karalamaya çalıştılar. Kendimizden ve yaptıklarımızdan eminiz. Ön yargıları tebessüm ve olgunlukla karşılıyoruz. Adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz."

SORULAR

Derneği neden ve ne zaman uyardınız şeklindeki bir gazetecinin sorusuna "Ben bizzat uyardım. İlk baştan itibaren. 1999 veya 2000 yılında uyardık. O dernekle bilginin ötesinde bir bağımız yok. " dedi.

"Savcı net olarak ilişkinin olduğunu söylüyor" sorusuna "karar geldiğinde görürüz" diye cevap verdi.

Yine iddialarla ilgili olarak "Gittiğimiz yardım götürdüğümüz her yere kendi elemanımızı götürüyororuz. Deniz Feneri ile o derneğin logosu aynı değil Başına da e.v koymuşlar. 80 bin civarında üye 56 bin gönülü üyemiz var. Yasal çerçevelerin imkan verdiği ölçüde hareket edebiliyoruz." şeklinde karşılık verdi.

 "Kanal 7 yöneticileri üyeniz midir?" şeklindeki soruya 'hayır' cevabın verdi.
Atlas pazarlama ile ilgili soruya Yılmaz, "ilişkimiz çok küçüktür" Şirketin üyeleri derneğinizin üyesi olması etik mi sorsuna "Neden olmasın. Olabilir böyle sivil toplum kuruluşları yok mu? Türkiye'de kamu yararına 500 dernek var.'

internet haber



Bu haber 328 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,395 µs