En Sıcak Konular

McCain, Palin'le Evanjelik oyları topladı!

9 Eylül 2008 09:56 tsi
McCain, Palin'le Evanjelik oyları topladı! ABD'de yapılan son kamuoyu yoklamasına göre, Alaska Valisi Sarah Palin'i başkan yardımcısı adayı olarak seçen Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı John McCain, 4 Kasım'daki ABD başkanlık seçimini kazanmada önemli bir etken olarak görülen evanjelik oyla

ABD'de 2000 ve 2004 başkanlık seçiminde ABD Başkanı George W. Bush'un seçimi kazanmasının mimarı olarak nitelendirilen Beyaz Saray'daki eski danışmanı Karl Rove'un, bu gelişmede önemli rolü olduğu söyleniyor.

Rove'un, McCain'in seçim kampanyasına, Palin'in seçilmesinin seçimi kazanmada önemli rol oynayacağı yönünde telkinde bulunduğu belirtiliyor. Aynı biçimde, muhafazakar Cumhuriyetçi Parti'nin önde gelen isimlerinden, The Weekly Standart dergisinin editörü Bill Kristol da Palin'in başkan yardımcısı adayı olarak seçilmesi için bastıranlar arasında yer aldı.

McCain'in, başkan yardımcısı adayını açıkladığı günden yalnızca 1 gün önce, Palin üzerinde karar kıldığı belirtiliyor. Ancak “crosswalk.com” adlı Hristiyan bir internet sitesinin ülke genelinde yaptığı anket sonuçlarına bakılırsa McCain, başkan yardımcısında isabetli bir seçim yapmışa benziyor.

İnternetteki en geniş Hristiyan üyeye sahip olduğunu belirten sitenin son anketine göre McCain'in, başkan yardımcısı olarak Palin'i seçtiğini açıklamasının ardıdan, daha önce evanjeliklerden aldığı yüzde 73 oranındaki oy, 1 hafta içinde yüzde 80'e çıktı. Bu durum, kararsız evanjelik oyların oranını da yarıya indirmiş oldu.

Aynı ankete göre McCain, bağımsız evanjeliklerden aldığı oyu da, Palin'i seçmesinin ardından, yüzde 54'ten yüzde 62'ye yükseltti. Ankette yüzde 3'lük bir yanılgı payı veriliyor. Pek çok Cumhuriyetçi Partili tarafından, “McCain'in büyük kumarı” olarak nitelendirilen Palin'in seçiminin, aşırı muhafazakarların oylarını toplamada ve 4 Kasım'daki başkanlık seçimini kazanmada yardım edeceği umuluyor. Hatta bu görüşe inananlar, Palin'in ağırlığının McCain'den fazla olduğunu savunarak, başkanlık yarışındaki ikilinin isimlerini, “McCain-Palin” yerine, “Palin-McCain” sırasıyla kullanıyor.

aa



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,693 µs