3 açıklama... | " /> 3 açıklama... | "/>

En Sıcak Konular

Haşim Kılıç'tan çok kritik 3 açıklama...

9 Eylül 2008 08:54 tsi
Haşim Kılıç'tan çok kritik 3 açıklama... Başörtüsü kararı, kapatma davası ve Sosyal Güvenlik...

Anayasa Başkanı Haşim Kılıç, ''AK Parti hakkındaki kapatma davasının gerekçesinin Ekim ayının ilk haftasını bulacağını'' söyledi.


Kılıç, adli yılın açılışı dolayısıyla TBMM'de düzenlenen törende gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Bir gazetecinin, ''AK Parti hakkındaki kapatma davasıyla ilgili gerekçenin ne zaman tamamlanacağını'' sorması üzerine Kılıç, ''Gerekçe zannediyorum Ekim ayının ilk haftasını falan bulur. Biraz öyle gözüküyor'' dedi.


''Üniversitelerde türban serbestliği getiren Anayasa değişikliğine ilişkin kararın gerekçesinin ne zaman tamamlanacağı'' yönündeki soruya da Kılıç, ''İkisi birlikte çıkacak'' cevabını verdi.


Haşim Kılıç, ''Protokol konusuyla ilgili bir yazı yazacağınızı söylemiştiniz'' denilmesi üzerine, ''Cumhurbaşkanlığına yazıyı yazdım, evet'' dedi.


Kılıç bir başka soru üzerine, yazıyı Cuma günü Cumhurbaşkanlığına gönderdiğini söyledi.


''Yazıda protokol konusunun anayasal konuma getirilmesini mi ele aldınız?'' sorusuna Kılıç, ''Normal bildiğimiz şeyler yazdığımız'' karşılığını verdi.


Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in bugünkü adli yılın açılışında yaptığı konuşmada protokol konusuna değindiğinin hatırlatılması üzerine Kılıç, Gerçeker'in konuşmasında ''haklı olarak bazı şeyleri vurguladığını'' ifade etti.


Kılıç, ''Cumhurbaşkanlığına gönderdiği yazıyla ilgili herhangi bir yanıt gelip gelmediğinin'' sorulması üzerine ''Hayır daha görüşmedik'' dedi.

SOSYAL GÜVENLİK YASASI

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Sosyal Güvenlik Yasası'nın bazı hükümlerinin 1 Ekim'de yürürlüğe gireceğini hatırlatarak, bu yasayla ilgili yapılan başvuruyu, bu tarihten önce sonuçlandırmaya çalışacaklarını bildirdi.


Kılıç, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in, yeni adli yılın başlaması dolayısıyla TBMM Havuzlu Bahçe'de verdiği resepsiyonda, gazetecilerin çeşitli konulara ilişkin sorularını yanıtladı.


''AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan dava ile türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasını öngören anayasa değişikliğine ilişkin davaların  gerekçelerinin ne zaman tamamlanacağına'' ilişkin bir soru üzerine Kılıç, şöyle konuştu:


''Sosyal Güvenlik Yasası'nın bazı hükümleri 1 Ekim'de yürürlüğe giriyor. Bununla ilgili bir başvuru vardı. Bu başvuruyu, bu tarihten önce görüşmek istiyoruz. Bu konuyu arkadaşlarımla Perşembe günü yapacağımız toplantıda ele alacağız. Bu davayla ilgili raportör raporu tamamlanmak üzere. Bu nedenle, bahsettiğiniz 2 davanın da gerekçesi bayramdan sonraya kalacak'' dedi.


Kılıç, bir başka soru üzerine de her iki davanın gerekçesinin aynı anda açıklanmasının ''özel'' bir nedeni bulunmadığını söyledi.


Haşim Kılıç, protokol sıralamasının yasal bir düzenlemeye kavuşturulması gerektiğini kaydetti.


bugün



Bu haber 524 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,323 µs