ilginç gelişme | " /> ilginç gelişme | "/>

En Sıcak Konular

Organize'ye baskında ilginç gelişme

8 Eylül 2008 23:01 tsi
Organize'ye baskında ilginç gelişme İstanbul Organize Suçlar Şubesi’ne yapılan baskınla ile ilgili bir soruşturma başlatıldı; ama soruşturma kim için ve neden açıldı. Gelişmeler, bu soruyu kaçınılmaz kılıyor: İstanbul Emniyeti'nde neler oluyor?

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün usulsüz dinlendiği yönünde şube içinden bir köstebeğin yaptığı asılsız ihbar hakkında herhangi bir işlem yapılmadı. Ancak bu tuhaf baskını basına sızdıranların belirlenmesi için soruşturma başlatıldı.

Anayasa mahkemesi başkanvekili Osman Paksüt'ün İstanbul Organize Suçlar Şubesi'nce usulsüz şekilde dinlendiği yönünde, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan ihbar üzerine, 11 Ağustos'ta iki savcı ve üç bilirkişi şubeye baskın düzenlemişti.

Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nde yapılan arama sonucu ihbarın asılsız olduğu anlaşıldı. Ancak baskını yapan heyetin araştırdıkları konu dışında, aralarında Ergenekon soruşturmasının da yer aldığı çok sayıda gizli soruşturmaya ilişkin dokümanları kopyalamaya başlaması, baskına başka bir boyut kazandırmıştı.

Ergenekon soruşturmasını yürüten özel yetkili savcıların bir üst mahkemeye yaptıkları başvuru üzerine kopyalama işlemi durduruldu. Kopyalanmak istenen belgelerde, daha sonra yapılacak operasyonları deşifre edecek önemli bilgilerin yer aldığı öne sürüldü.

Yaşanan bu skandal baskının ardından asılsız ihbarı kimlerin yaptığı, baskınla neyin amaçlandığı yönünde İstanbul Emniyeti'nde ciddi bir çalışma yapılmadı. Ancak bütün bunlar dururken, olaya dair ilginç bir gelişme yaşandı.

Emniyetin, asılsız ihbarı yaparak 'Organize baskına' sebep olan 'köstebek' hakkında değil de baskın olayını basına haber veren kişilerin bulunması için soruşturma başlattığı ortaya çıktı.

Bu tuhaf durum geçtiğimiz günlerde adı Kaçakçılık operasyonlarına karışan bazı üst düzey görevlileri barındıran İstanbul Emniyeti ile ilgili aynı sorunun bir kez daha sorulmasına sebep oldu.

"İstanbul Emniyeti'nde neler oluyor?"

samanyoluhaber



Bu haber 517 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,599 µs