neler var? | " /> neler var? | "/>

En Sıcak Konular

Şifreli mektupta neler var?

8 Eylül 2008 20:51 tsi
Şifreli mektupta neler var? Danıştay saldırısı hükümlülerinden Yıldırım'ın cezaevinden gönderdiği şifreli mektup, Ergenekon terör örgütünün yeni suikast ve eylem planlarını deşifre ediyor...

Şifreli mektupta Ergenekon'un bir çok önemli isme suikast hazırlığı yaptığı iddia ediliyor. Danıştay saldırısından sonra cezaevine konan yıldırım'ın aylar öncesinden gönderdiği mektubundaki listede, dönemim YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'e ve ABD elçiliğine saldırı yapılacağı da yazıyor.

Kanlı Danıştay Saldırısı Dosyasının yeniden açılmasını sağlayacak bilgileri, Ergenekon Savcısına anlatan Osman Yıldırımın cezaevinden yazdığı şifreli mektup, Ergenekon belgeleri arasına girdi. Ergenekon İddianamesinde geçen bilgilere göre Danıştay Saldırısı hükümlülerinden Osman Yıldırım, yakından tanıdığı İbrahim Genç'ten şifreli yazı yazmayı öğrendi. Ergenekon Savcısının dikkatini çekmek isteyen Yıldırım, bu tekniği kullanarak cezaevinden şifreli bir mektup yazdı. Danıştay saldırısıyla ilgili bir suçunun olmadığını anlatmak isteyen Yıldırım, yazdığı şifreli mektupta, Ergenekon örgütünün eylem yapacağı kişileri gösterdi.

YILDIRIM'IN EK İFADESİ ALINDI

Şifreli mektubun Ergenekon Savcısına ulaşmasıyla Osman Yıldırım'ın ek ifadesi alındı. Yıldırım, savcı Öz'e verdiği ifadesinde şifreli yazılardaki kişilerin Susurluk'un uzantısı olan Ergenekon'un hedefindeki kişiler olduğunu anlattı. Osman Yıldırım şifreli mektupta, karikatür ve resimlerde anlattığı kişilerin, Ergenekon örgütü tarafından öldürüleceğini iddia etti.

SUÇ İSLAMİ KESİME ATILACAK

Osman Yıldırım, bu isimlerden herhangi birisine düzenlenecek olan eylem veya suikastın İslami kesim üzerinde kalacağını ve bununla yönetimde bulunan hükümetin uzaklaştırılmasının amaçlandığını söyledi

MEKTUPTA HANGİ ÖNEMLİ İSİMLER YER ALIYOR

Şifreli mektupta, Süleyman Demirel, Deniz Baykal, Erdoğan Teziç, Vural Savaş, Şener Eruygur, Kemal Gürüz, Bekir Coşkun, Emin Çölaşan, Tuncay Özkan, Sabih Kanadoğlu, A. Necdet Sezer, Orhan Pamuk, ABD Elçiliği, Gülay Tuğcu, gibi kamuoyu önündeki isim ve yerler yer alıyordu.

SUİKAST PLANLARI YILDIRIM'I DOĞRULUYOR

Ergenekon İddianamesindeki belge ve telefon konuşmalarında ETÖ'nün Yazar Orhan Pamuk, DTP Başkanı Ahmet Türk başta olmak üzere bazı önemli isimlere suikast planladığı ortaya çıkmıştı. Bu suikastler için tetikçi ayarlayan örgüt, karşılığında yüklü miktarda para vadediyordu.

TEZİÇ'E SALDIRI GİRİŞİMİ

Osman Yıldırım savcıya bu şifreli mektubu Nisan ayından önce yolladı. Savcı, Yıldırım'ın ifadesini 1 Nisan'da aldı. Ve bu ifadeden tam 25 gün sonra 26 Nisan 2008'de Ankara Bilkent'teki YÖK Binasına gelen ve Özel bir güvenlik şirketinde çalışan Nurullah İlgün adlı şahıs, Erdoğan Teziç'le görüşmek istedi. Kapıdaki güvenlik görevlilerinin engellemesi üzerine İlgün, 3 el ateş ederek kaçtı. Nurullah İlgün olaydan kısa süre sonra Ankara Otogarında yakalandı.

ABD İSTANBUL KONSOLOSLUĞUNA SALDIRI

Yıldırımın Ergenekon Terör Örgütü tarafından saldırı yapılacak dediği isimler arasında ABD elçiliği de yer alıyordu. Bu şifreli mektuptan aylar sonra Amerika'nın İstinye'deki İstanbul Başkonsolosluğu binasının önündeki polis kontrol noktasına 9 Temmuz'da silahlı saldırı düzenlendi. Silahlı saldırı sırasında çıkan çatışmada 3 polis şehit oldu, çatışmada 3 saldırgan da öldürüldü.

SAVCI SALDIRIYI ARAŞTIRIYOR

Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılığı mahkemeye sunduğu ve henüz açıklanmayan 7 klasörle birlikte, ABD konsolosluğuna yapılan saldırıyı da soruşturma kapsamında ele aldığını duyurmuştu.

samanyoluhaber



Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,577 µs