barışa hasret | " /> barışa hasret | "/>

En Sıcak Konular

Türkler barışa hasret

8 Eylül 2008 20:19 tsi
Türkler barışa hasret CHP ve MHP, Gül'ün Erivan ziyaretini çok sert sözlerle eleştirdi. Ancak sokaktaki insanın konuyla ilgili düşünceleri CHP ve MHP'yi pek hoşnut etmeyecek... Çünkü...

Metropoll Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin düzenlediği "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün Ermenistan Ziyaretinin Yansımaları" araştırmasında, Gül'ün ziyaretine vatandaşların nasıl tepki verdiği ölçüldü. Araştırma sonucunda, vatandaşların Gül'ün ziyareti konusundaki fikirleri, Türkiye-Ermenistan ilişkileri ve ziyaretin muhtemel sonuçları konusunda vatandaşların eğilimleri ölçüldü.
 
KURŞUN GEÇİRMEZ CAMIN ARDINDAN BARIŞ UMUDU DOĞACAK MI?
Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan"ın sürpriz maç izleme daveti iki ülke arasındaki bir asırlık düşmanlığı ve tarihi hesaplaşmaları bir anda yumuşatma sürecine soktu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, olumlu ve olumsuz tüm eleştirilerle beraber yurda döndü. Aylar öncesinde Ermenistan daveti yapılınca başlayan bu tartışmalar ziyaret bitmesine rağmen devam ediyor.

CHP VE MHP ZİYARETE TEPKİLİ
Başta Ana muhalefet partisi CHP olmak üzere MHP ve bazı kesimlerce sert eleştirilere maruz kalan Abdullah Gül'ün Ermenistan seyahati büyük ölçüde başarılı bir seyahat olarak değerlendiriliyor. Nitekim bu seyahat ABD ve AB tarafından da olumlu karşılandı. Çok tartışılan bu ziyaret konusunda vatandaşların ne düşündüğü ise aşağıdaki araştırma sonuçlarında ortaya çıkıyor.


Ermenistan Ziyareti Başarılı mı?
Halkın bu konudaki düşüncesi büyük bir oranda olumlu. Halkın %69,6"sı bu seyahati başarılı bulduğunu söylemiş. Bu seyahati başarısız bulanların oranı ise %15. 



CHP ve MHP"nin Ziyaret Karşıtı Politikalarına Bakış
Araştırmada, Cumhurbaşkanı"na karşı, hem ziyaret öncesi hem de ziyaret sonrasında muhalefet partilerinden CHP ve MHP"nin sert eleştirileri halk tarafından büyük oranda kabul görmediği ortaya çıkıyor. Halkın %65,6"sı bu iki muhalefet partisinin ziyaret karşıtı politikalarını yanlış bulduğunu açıklarken, CHP ve MHP"nin bu geziye ilişkin sert eleştirilerini doğru bulanların oranı ise %24,9 oranında. 


Türkiye-Ermenistan İlişkileri ve Ziyaretin Etkileri
Katılımcıların %62,8"i Türkiye"nin Ermenistan ile ilişkilerinde “diplomatik ve ekonomik ilişkileri geliştirmesi” gerektiğini düşündüğünü açıklamış. Ermenistan ile “mevcut politikaların aynen devam etmesi” gerektiğini ifade edenlerin oranı ise %25,9.



Bu haber 416 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,833 µs