En Sıcak Konular

Zabıta dayağı yasak getirdi

8 Eylül 2008 20:14 tsi
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, gece yarısından sonra faaliyet gösteren iş yerlerinin denetimine'' yönelik 11 Haziran 2008 tarihinde oy birliğiyle aldığı kararı iptal etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başkanlığında toplantı.

Toplantıda, Ankara'da gece yarısından sonra faaliyet gösteren iş yerlerini ''sağlık, gürültü, yangın ve iş yerlerinin çalışma saatlerinin denetimine'' yönelik daha önce alınan karar, CHP'li ve AK Partili Meclis üyeleri arasında tartışmalara yol açtı.

Gökçek, Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Fazıl Güleken'in ''kararın oldu bittiye getirilerek alındığı'' yönündeki açıklamasına tepki gösterdi. Gündem ve ilgili tutanakların önceden Meclis üyelerine ulaştırıldığını söyleyen Gökçek, CHP'lileri ''agresif'' olmakla suçladı. Gökçek, kararın CHP'li üyelerin de oyuyla alındığını belirterek, ''İstemiyorsanız çıkın dışarı'' dedi.

Güleken, ''oldu bittiye getirmenin ve gündem maddelerinin apar topar geçirilmesini'' sadece bu konu için değil, genel anlamda kullandığını ifade etti. Güleken ayrıca, toplantı gündemine ilişkin ''Başkanlık yazıları''nın kendilerine verilmediğini ileri sürdü.

Melih Gökçek, daha sonra Belediye Meclis üyelerine internet ve gazetelerden derlediği Çankaya Belediyesinin adının karıştığını ileri sürdüğü ''saldırı, dayak, yaralama'' olaylarına ilişkin haberleri tek tek okumaya başladı.

CHP'li Meclis üyeleri bu tür haberlerin gündeme getirilmesine tepki gösterdi. CHP'li Fazıl Güleken ve Yaşar Çatak'ın ayağa kalkarak, ''Burası kabadayı yeri değil. Şovu ile baş başa kalsın'' demeleri üzerine, CHP'li üyelerin tamamı toplantıyı terk etti. 

-''GECE DENETİM EKİBİ'' KARARI-

CHP'liler toplantıdan çıktıktan sonra ''gece denetim ekibi'' konusu yeniden Meclis gündem maddeleri arasına önerge olarak alındı. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, gece yarısından sonra faaliyet gösteren iş yerlerini ''sağlık, gürültü, yangın ve iş yerlerinin çalışma saatlerinin denetimine'' yönelik 11 Haziran 2008 tarihinde oy birliğiyle aldığı kararı iptal etti.

''CHP'lilerin ve istismarcıların istismarının engellenmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi ve ilgili birimlerinin yasalarda verilen yetkilerini her zaman uygulamalarına ilişkin 1534 sayılı ve 11 Haziran 2008 tarihli kararın iptali, ayrıca cadde, sokak ve meydanlarda yapılan kaçak işgallerinin, çıkmaların tespiti yapılarak, her biri için ayrı ayrı tutanak tutulması, buna müsaade edip yıkım işlerini yapmayan ilgililer için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulması ve CHP grubunun halka yalan beyanda bulunmaktan dolayı Mecliste kınanmasını'' içeren önerge oy birliğiyle onaylandı.

Melih Gökçek, ''Kararı, CHP'nin istismarını engellemek ve yüzlerine çarpmak için iptal ettik'' dedi.

-İPTAL EDİLEN KARAR NEYİ İÇERİYORDU?-

Başkentteki ana arterlerde gece yarısından sonra faaliyet gösteren iş yerlerinin ''açma ve kapama saatlerine uymadıkları, gürültü kirliliği yarattıkları, kimi iş yerlerinin sağlık ve yangın şartlarına uymadıkları'' yönünde şikayetler geldiği belirtilerek, ''yapılan incelemede ilgili belediyelerce bu konuda yeterli denetim yapılmadığının tespit edilmesi üzerine 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Yasası'nın ilgili maddeleri ve Belediye İtfaiye Yönetmeliği gereğince Zabıta Daire Başkanlığı koordinesinde, Sağlık Daire Başkanlığı, İtfaiye Daire Başkanlığının katılımıyla 'gece denetim ekibi' kurulması Belediye Meclisi''nde 11 Haziran 2008 tarihinde kabul edilmişti.

aa



Bu haber 525 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,157 µs