En Sıcak Konular

Foseptik çukurundan hayata dönüş...

8 Eylül 2008 18:46 tsi
Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Hocaköy'de, foseptik çukuruna düşen 6 yaşındaki çocuk, öldüğü sanılarak bir poşete konuldu...

Morga konulmak üzere İnegöl Devlet hastanesine götürülünce yaşadığı anlaşılan çocuğun, kalp masajıyla hayata döndürüldüğü öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, İnegöl'e yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki Hocaköy'de arkadaşlarıyla birlikte gezen Enes Ataman (6), 2 metrelik lağım suyu bulunan 5 metre derinliğindeki foseptik çukuruna düştü.

Arkadaşlarının bağırması üzerine toplanan köylüler, çukurun içindeki suyu kendi imkanlarıyla boşaltmaya başladı. Bu sırada olay yerine gelen İnegöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, çukurdaki lağım suyunu tamamen boşalttı.

Balçığa batmış olan küçük Enes, yaklaşık 1.5 saat sonra itfaiye erleri tarafından çukurdan çıkarıldı. Hareketsiz olması nedeniyle öldüğü sanılan küçük Enes, bir poşete konularak, cenaze arabasına kaldırıldı. Bu sırada, olay yerinde bulunan 112 Acil Servis ekipleri, fenalık geçiren Enes'in annesi Özlem Ataman ve babası Hüseyin Ataman'a müdahale etti.

Cenaze arabasıyla morga kaldırılmak üzere İnegöl Devlet Hastanesine götürülen küçük Enes'in yaşadığı anlaşıldı. Duran kalbi doktorların yaptığı masajla yeniden çalıştırılarak hayata döndürülen Enes Ataman, daha sonra Bursa'daki özel bir hastaneye sevk edildi.

AMCA VEDAT ATAMAN

Küçük Enes'in amcası Vedat Ataman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlu Sabri (6) ve yeğeni Enes'in birlikte oyun oynamak için dışarıya çıktıklarını belirterek, ''Yeğenim Enes, eve yakın bir yerde köyün foseptiğinin bulunduğu çukura düşmüş. Bunun üzerine oğlum, yakındaki bir buzhaneye giderek, çalışanlardan yardım istemiş. Çalışanlar da bize haber verdiler'' dedi.

Ataman, daha sonra Enes'in babası olan, ağabeyi Hüseyin Ataman ve diğer yakınlarıyla birlikte olay yerine gittiklerini ifade ederek, olayı şöyle anlattı:

''Ben çukura atladım. Çukur beni bile aşağıya doğru çekiyordu. İtfaiye ve sağlık ekipleri olay yerine geldi. Ancak kimse bir şey yapamıyordu. köy sakinlerine ait traktörle, çukurdaki suyu boşaltmaya çalıştık. Daha sonra Enes'i çukurdan itfaiye çıkarttı. 'Öldü' diye poşete koydular. Resmen cenaze arabasının arkasına attılar. İnegöl Devlet Hastanesine götürdüklerinde nasıl olduysa bilmiyorum birden gözlerini açmış. Oradan da Bursa'ya getirdik. Durumu ağırmış, insan hayatı bu kadar ucuz mu? Ne çukura girdiler ne de çıkardıklarında yaşayıp yaşamadığını anlayamadılar. 1,5 saat kalmış çocuk çukurun içinde.''

Bu arada, sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirilen ve yoğun bakımda tedavi altına alınan küçük Enes'in, bugün ana okuluna başlayacağı öğrenildi.



Bu haber 618 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,276 µs