En Sıcak Konular

AKP'li İl Başkanı savcılığa ifade verdi

8 Eylül 2008 18:02 tsi
Batman'da kamu kurum ve kuruluşları tarafından açılan ihaleleri kendi istekleri doğrultusunda yönlendirdikleri iddia edilen kişilere yönelik polisin yaptığı 'Zıpkın' operasyonu kapsamında AK Parti Batman İl Başkanı Ömer El, Cumhuriyet Savcılığı'na ifa

Batman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, kentteki kamu kurum ve kuruluşları tarafından açılan ihaleleri kendi istekleri doğrultusunda yönlendirdikleri gerekçesiyle, görevli bazı memurlar ile bazı işadamlarının telefonlarını dinlemeye aldı. Polis, dinlemenin ardından 'Zıpkın' adını verdiği operasyonda 14 kişiyi yakalayıp gözaltına aldı.

Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramada ise bir tabanca kalem, bir ruhsatsız tabanca, 2 kuru sıkmadan çevrilme tabanca, 6 şarjör, 161 mermi, 9 mm çapında 20 gaz fişeği, kalem tabancaya ait 15 fişek, 2 senet, bir senet fotokopisi, kaşe ve firmalara ait fiyat teklif mektupları ele geçirildi.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan 7'si tutuklanırken Cumhuriyet Başsavcılığı, olayda adı geçen AK Parti İl Başkanı Ömer El'in de aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında yakalama emri çıkardı.

İl dışında olan el, bu gün Batman Adliyesi'ne gelerek ifade verdi. El, teslim olmadan önce kentteki yerel gazetelere yarın yayımlanmak üzere ilan verdi. 'Kamuoyuna duyuru' başlıklı ilanda El, hakkındaki saldırıların bilinçli bir şekilde yapıldığını, yaptığı telefon görüşmesinde de hiçbir suç unsuru bulunmadığını ileri sürdü.

El'in verdiği ilanda şunlar kaydedildi; "Batman Emniyet Müdürlüğü tarafından ilimizde düzenlenen bir operasyon kapsamında ismim talihsiz bir şekilde gündeme getirilmiş ve siyasi kimliğim nedeniyle de maksatlı olarak sansasyon malzemesi yapılmıştır. Bu operasyon kapsamında Emniyet güçlerince binlerce telefon görüşmesi teknik takip altına alınmış olup, görüşmeler içerisinde sadece bir tanesi şahsımla ilişkilendirilebilmiştir. Bu görüşmede de herhangi bir suç unsuru bulunmamaktadır. İçerik olarak, sanıklardan biri yaklaşık bir yıl önce soruşturma konusu olaylarla ilgisi olmayan bir konuda benden yardım istemiştir. Benimle ilgili kopartılan tüm fırtına bundan ibarettir. Bana yöneltilen etik dışı, menfaat içeren ve somut hiçbir suçlama bulunmamaktadır. Konu gündeme geldiğinde ise birinci dereceden bir yakınımın önemli rahatsızlığı nedeniyle ailemle birlikte il dışındaydım. Olayı öğrenir öğrenmez, ilk mesai günü gelip, gerekli beyanları Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptım. Hukuka saygım sonsuzdur. Yapılacak yargılama sonrasında gerçekler ortaya çıkacaktır. Konu bu iken, olayın siyasi kimliğim ve partimle ilgili saldırgan kampanyaların içine dahil edilmesi ise maksatlı ve bilinçli bir şekilde yapılmıştır. Bizi hedef tahtasına oturtanlar asla bizim kadar temiz toplum sevdalısı olamazlar. İsmim üzerinden partime ve davama yapılan çirkin ve ahlaksız saldırıların, hukukla, ahlakla, vicdanla ve insafla izahı mümkün değildir. Ben ve yönetimim dimdik ayaktayız ve bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Batman halkının hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Bizim akçeli işlerle, menfaat şebekeleriyle, kanunsuz eylemlerle hiçbir zaman işimiz olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır."

cihan



Bu haber 527 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,562 µs