En Sıcak Konular

Yapı Kredi de Doğan'ı gözden çıkardı

8 Eylül 2008 17:42 tsi
Yapı Kredi de Doğan'ı gözden çıkardı Başbakan Erdoğan ile yaşadığı polemik, öyle görünüyor ki Aydın Doğan'a yaramayacak. Önce borsadaki hisse senetlerinin değeri düşen Doğan'ın başına gelen yeni talihsizlik bakın ne?

Başbakan ile Aydın Doğan arasında yaşanan polemik Türkiye’nin en büyük bankalarından olan Koç Grubu’nun Yapı Kredi Bankas'ına, tavsiye listesini değiştirtti.

Hafta sonu Başbakan Erdoğan ile Aydın Doğan arasında gerçekleşen polemik Borsa’ya da yansıdı. Polemik; Aydın Doğan hisselerinin çakılmasına neden oldu.

ABD'de Fannie Mae ve Freddie Mac isimli mortgage şirketlerine Amerikan TMSF’si FDIC’ce el konulmasının ardından dünya piyasalarında ılımlı rüzgarlar esmeye başladı. İMKB’de bu borsalardan nasibini aldı. İMKB’de esen ılımlı rüzgarların aksine Doğan Grubuna ait şirketlerde ise sert düşüşler gözlendi.

Gündemin asıl bombası ise Yapı Kredi Bankası’ndan geldi. Müşterileri için hazırladığı Model Portföyünde değişikliğe giden Yapı Kredi; yaptığı açıklamada; portföyündeki Hürriyet’i (HURGZ) tavsiye listesinden çıkardığını açıkladı.  Başbakan ile Doğan Grubu arasında yaşanan gerginlik nedeniyle tavsiye listelerinden çıkardıklarını açıklayan banka; Palmali & Socar tarafından yüzde elli hissesi satın alınan TKFEN’i; HURGZ yerine koyduklarını belirtti.

Haftaya 1,6500 başlayan Hürriyet Gazetesi; hafta içinde 1,7100 ile tavan yaptı. Hafta sonu yaşanan Başbakan Erdoğan Aydın Doğan polemiği nedeniyle sert bir düşüşle 1,5500’lere kadar indi.  İMKB’de yaklaşık yüzde 7 düşen Hürriyet Gazetesi Yapı Kredi Bankasınca gözden çıkarıldı.

 

Yine aynı gruba ait Doğan Holding’de aynı sert düşüşü yaşadı. Haftaya 1,7800’den başlayan hisse Doğan Holding hisseleri  1,66’dan günü kapattı. Doğan Holdin hisseleri de yaklaşık yüzde 7’nin üzerinde değer kaybetti. 

Yine Doğan Drubuna ait Doğan Yatırım Holdin hisseleri haftaya iyi başlasa da sonu gelmedi. Hafta içinde 2,0200’lere gören hisseler; toparlanmaya çalışsa da hafta başına nazaran yaklaşık yüzde yedi kayıpla haftayı kapattı. 

Özellikle Yapı Kredi’nin Model Portföyünde HURGZ’ı tavsiye listesinden çıkarması; Doğan Grubuna ait İMKB’de işlem gören hisselerin önümüzdeki haftalarda da aşağı yönlü bir grafik çizeceği tahmin ediliyor.  

Rotahaber

 



Bu haber 827 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,481 µs