En Sıcak Konular

Kuşhan'ın zayıflama kampı boşalıyor

8 Eylül 2008 17:01 tsi
Kuşhan'ın zayıflama kampı boşalıyor Muzaffer Kuşhan'ın zayıflama kampında hayatını kaybeden 19 yaşındaki Dila'nın ardından kamptan 4 kişi ayrıldı. Dila'nın ailesi , genç kızın ölümüne "Irsi hastalık" gerekçesini gösteren Muzaffer Kuşhan'ı suçladı.

Doktor Muzaffer Kuşhan’ın Polenezköy’deki lüks zayıflama kliniği 19 yaşındaki Dila’nın ölümüyle sarsıldı. Türkiye’nin tanınmış işadamlarından Ali Dürüst’ün yeğeni Dila Kurt 1,5 ayda 15 kilo birden verince kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Bu olay üzerine tüm gözler daha önce de bir Amerikalı işadamının ölümüyle gündeme gelen Kuşhan’ın ünlü kliniğine çevrildi. Kamptan bugün itibariyle 4 kişi ayrılırken, suçlanan Muzaffer Kuşhan "Burası kapatılırsa ben dünyanın her yerinde bu işi yaparım" diye konuştu.

KUŞHAN'A GÖRE ÖLÜM NEDENİ KATİL GEN
Dila Kurt’un ailesi “olay yerinde doktor ve ambulans olsaydı” Dila kurtulurdu derken gözler ünlü diyetisyen Muzaffer Kuşhan’a çevrildi. Kuşhan “Dila sapasağlam bir kızdı. Her türlü kontrolü yapıldı. Havuz kenarında annesi babası ve bütün akrabalarıyla otururken fenalaştı. Benim evim oraya 30 metre camdan gördüm hemen doktor odasına aldık. Kalp masajı, suni teneffüs, oksijen ve elektro şok yapıldı. Maalesef kalp çalışmadı. İnsanı 9 yaşında ve 15 yaşında da yakalayan katil bir gen vardır. Dila’yı öldüren de bu katil gendir. Çünkü kız ne hareket halinde ne de başka bir şekildeydi annesi ve babasıyla otururken oldu. 45 günde 15 kilo verdi. Yedikleri ve içtikleriyle alakası yok. Öyle olsaydı onunla aynı yemeği yiyen 60 kişi de ölürdü. Ortalıkta onun kalbinin durmasını gerektiren hiçbir şey yok. Bu adli tıpta otopsiyle belli olacak. Bizim oraya geldiğinde 98 kilo 600 gramdı. Şu anda 85 kilo.” dedi.

AİLE KUŞHAN'A ÖFKELİ
 Kilo vermek için gittiği Polonezköy'deki Kuşhan Zayıflama Kampı'nda hayatını kaybeden Galatasaray'ın eski asbaşkanı Ali Dürüst'ün 19 yaşındaki yeğeni Dila Kurt'un cenazesi ailesine teslim edildi.

Amcaları Burhan ve Hasan Kurt ile yeğenleri, işlemler sırasında Adli Tıp Kurumu önünden bir an bile ayrılmadı. Adli Tıp raporunu alan Hasan Kurt, 'ırsi' ibaresinin yer aldığını belirterek, "Bizim ailemizde böyle bir rahatsızlık yok. Olayın peşini bırakmayacağız. Kızımızı kobay olarak kullandılar" dedi.

Dila'nın ölümüyle birlikte Kurt Ailesi'ni Üsküdar'daki evine ateş düştü. Kızlarını kaybetmenin acısını yaşayan Levent ve Şule Kurt çiftini, yakınları teselli etmeye çalıştı. Dila'nın arkadaşları ve yakınları da gözyaşlarını tutamazken, dayı Necati Akkaya olaydan Muzaffer Kuşhan'ı sorumlu tuttu. Akkaya, "Dila sandalyeden düşüp bayıldığında bir odaya götürüp kapıyı kilitlemiş ve içeriye kimseyi sokmamış. Aile olarak şoktayız. Olay adli makamlara intikal ettirilerek gereği yapılacak" dedi.

KUŞHAN, "BURASI KAPATILIRSA BEN DÜNYANIN HER YERİNDE BU İŞİ YAPARIM"
Galatasaray'ın eski asbaşkanı Ali Dürüst'ün 19 yaşındaki yeğeni Dila Kurt'un, kilo vermek için gittiği Polonezköy'deki Kuşhan Zayıflama Kampı'nda hayatını kaybetmesiyle ilgili tartışmalar sürerken, kampın sahibi Muzaffer Kuşhan, asıl ölüm sebebinin Adli Tıp Raporu'nun ardından netlik kazanacağını söyledi. Kendini rahat hissettiğini belirten Kuşhan, "Burası kapatılırsa ben dünyanın her yerinde bu işi yaparım" diye konuştu.

"KAMP DOKTORU İZİNDEYDİ" İDDİASI
Polonezköy'deki kampta yaşanan ölüm olayına birebir tanıklık eden 16 yaşındaki Ercan Çakar "Tam karşımızdaki masada oturuyordu. Birden fenalaştı. İlk müdahaleyi yapmaya çalıştık. Göğsünde benek benek morluklar oluşmaya başladı. 5-6 dakika sonra Muzaffer Kuşhan geldi. Kendisi de müdahale etti. Daha sonra olay yerine ambulans geldi fakat geç kalındı. Burada normalde Muzaffer Kuşhan'dan başka bir doktorumuz daha var. Kendisi tatile gittiği için Kuşhan kendisi müdahale etti" dedi. Çakar, aslında kampta bir ambulans ve sağlık ekibinin bulunması gerektiğini belirterek, "Muzaffer Kuşhan, ambulans geldikten sonra odada yapılan müdahalenin ardından 'Elimizden geleni yaptık ama kaybettik' dedi" diye konuştu.

Zayıflamak için Gaziantep'ten gelen genç, olaydan çok etkilendiğini ve korktuğunu da belirterek, "Olaydan çok etkilendiğim için arkadaşımın odasında yattım. Olay nedeniyle kamptan 4 kişi ayrıldı. Bugün de ayrılacak olanlar var sanırım. Dila, yaklaşık 1.5 ay gibi bir süredir tedavi görüyordu ve yaklaşık 15 kilo vermişti" açıklamasında bulundu.

KUŞHAN, "KENDİ KIZIMI KAYBETMİŞ KADAR ÜZÜLDÜM"
Muzaffer Kuşhan ise, Dila Kurt'un ölümünden büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Kuşhan, "Benim evim kampa çok yakın. Hemen kendim gelerek bizzat müdahale ettim. Ancak yapacak bir şey kalmamıştı. Kendi kızımı kaybetmiş kadar üzüldüm" dedi. Dila Kurt'un zayıflama programına katıldığından bu zamana kadar sistemli ve sağlıklı bir şekilde kilo verdiğini belirten Kuşhan, "Ölüm nedeniyle ilgili net bir şey söylemek mümkün değil. Konu Adli Tıp'a intikal etti. Verilecek rapor olayın aslını ortaya çıkacaktır. Konuyla ilgili kasıtlı haberler yapılıyor" diye konuştu.

Kuşhan, kampta neden ambulans ve doktor olmadığı sorusu üzerine, "Kalbi durmuş bir vakayı direkt ambulansa bindirmek cinayet olur. Asıl amaç kalbin çalıştırılmasıdır. Ben kendim 39 yıllık doktorum" açıklamasında bulundu.

Yıllar önce kampta kalp krizinden kaynaklanan bir ölüm daha yaşandığının hatırlatılması üzerine, "Burası kapatılsa ne olur, ben dünyanın her yerinde bu işi yaparım" diyen Kuşhan, kampta yaşanan ayrılmalarla ilgili olarak da, "Söz konusu 4 kişi zaten ayrılacaktı. Bu olaydan dolayı mı ayrıldılar bilmiyorum. Buradaki herkes çok rahat. Ben rahatım. Konu savcılığa intikal etti" diye konuştu.

ALİ DÜRÜST, "ÖLÜMÜN İHMALDEN KAYNAKLANDIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ"
Yeğeni Dila'nın ölümü üzerine konuşan Galatasaray eski asbaşkanı Ali Dürüst, ölümde Kuşhan'ın ihmali olduğunu söyledi. Dürüst şöyle konuştu:

"Dila'nın hiçbir sağlık sorunu yoktu. Ailesi kilolu olduğu için yaptığı araştırmalar sonucu Sağlık Bakanlığı'ndan onaylı boy boy reklamları çıkan Muzaffer Kuşhan'ın kampını uygun gördü. Biz hiçbir sağlık problemi olmayan kızımızı teslim ettik. Girdiğinde sağlık kontrollerinden geçti. Ölümün ihmalden kaynaklandığını düşünüyoruz. Sonuna kadar da bu işin takipçisi olacağız. . Bu kadar kısa zamanda bu kadar fazla kilo verilmesini uygun bulmuyoruz"

Gazeteport



Bu haber 2,378 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,459 µs