En Sıcak Konular

Erdoğan'dan Doğan'a gönderme

8 Eylül 2008 15:57 tsi
Başbakan Erdoğan, yeni eğitim-öğretim yılı nedeniyle Gaziantep'te düzenlenen törende konuştu. Erdoğan, Aydın Doğan'a yine gönderme yaptı.

Başbakan Erdoğan, yeni eğitim-öğretim yılı nedeniyle Gaziantep'te düzenlenen törende konuştu. Erdoğan bugün burada 45 yeni okulun açılışını yapacaklarını belirterek sözlerine başladı.

Yarın bizlerin yerimize başkaları gelecek. Bu kişileri bu okullar yetiştirecek. Bu ülkenin mühendisi doktoru avukatı bu okullarda yetişecek. Onun için milli eğitime bu kadar önem veriyoruz. Biz geldiğimizde Milli Eğitim'in bütçesi 7 milyar dolar civarındaydı. Şimdi 23 milyar dolar. 6 yıllık süre içerisende Türkiye genelinde okulların çehresi değişti. Yeniden inşa edilen okullarla eğitimimize yeni bir dinamiz getirildi. Eğitim konusunda hiç bir mazereti kabul etmiyoruz.

Benim öğrenci kardeşimin ufku olabildiğince geniş olmalı. Bölgeyi iyi tanımalı. Ülkesini iyi tanımalı. Dünyayı iyi tanımalı.

Türkiye artık dünyada aktif rol oynayan bir ülke oldu. Bölgesinde söz sahibi bir ülke oldu. peki ne olduda bunlar oldu. Türkiye büyüyor gelişiyor.

okullaşma oranı bizden önce yüde kaçtı? Yüzde 11. Şimdi yüzde 26. Artık her okulda internet var. Hans, George, Helga istifade ediyorsa Ahmedim Mehmedim Ayşem de istifade edecek. Hiç bir mazeret kabul etmiyoruz dedik. 123 bin derslik yaptık. Üniversitesi il bırakmadk. Bizden önce konuştular biz yaptık. Farkımız bu. Kitap yok mazereti yok. Bütün çocuklarımızın kitapları masasının üzerinde. bedava verdik. Biz yavrularımız için varız.

DOĞAN'A GÖNDERME

Son günlerde bir medya kuruluşu bu hizmeti yapan bir iktidara yolsuzluk suçlaması yapıyor. Gelip benim belediye başkanıma sordunuz mu? Yönelttiğiniz suçlamalarla ilgili konuştunuz mu? Çamur atmaya devam. Bugüne kadar bu işi böyle götürdünüz ama bundan sonra böyle götüremeyeceksiniz. Biz hizmetlerimize devam edeceğiz. Onlar karalayacak.

62 bin kardeşimiz halk eğitimde eğitime başlıyor. Onlar için de seferber olduk. istiyoruz ki halkımızın yüzde yüzü okuma yazma öğrensin. Doğu ve Güneydoğu da öğretmenlerimiz için lojman çalışmalarımız sürüyor.

Ben eğitime gönül vermiş hayırsever iş adamlarımıza çok teşekkür ediyoruz. 2008-2009 eğitim-öğretim yılı herkese hayırlı uğurlu olsun diyorum.

AYRINTILAR GELECEK

HABER 7

 



Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,493 µs