En Sıcak Konular

Mazlum-Der'den TSK ziyaretine suç duyurusu

8 Eylül 2008 15:39 tsi
MAZLUMDER, Tolon ve Eruygur'un Kocaeli Garnizon Komutanı Galip Mendi tarafından ziyaret edilmesine izin veren savcılar hakkında suç duyusunda bulundu.

MAZLUMDER, Ergenekon davası nedeniyle tutuklu bulunan Org. Hurşit Tolon ve Org. Şener Eruygur'un Kocaeli Garnizon Komutanı Galip Mendi tarafından ziyaret edilmesine izin veren savcılar hakkında Adalet Bakanlığı'na suç duyusunda bulundu.

İnsan Hakları Ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği(MAZLUMDER) Genel Başkan Yardımcısı Emrullah Beytar, Ergenekon terör örgütü kapsamında tutuklu bulunan Org. Tolon ve Org. Eruygur'u TSK adına ziyaret eden Kocaeli Garnizon Komutanı Galip Mendi'ye hukuka aykırı izin veren Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı ve Kandıra F Tipi Cezaevi'nden sorumlu Cumhuriyet Savcısı hakkında idari ve ceza soruşturma açılması için Adalet Bakanlığı Cezaevi İşleri Müdürlüğü'ne başvurdu.


Beytar, tarafından Adalet Bakanlığı'na gönderilen suç duyurusunda savcılar hakkında 'görevi kötüye kullanma suçu' işledikleri gerekçesiyle soruşturma açılması istenildi. CHP Milletvekili Nur Serter'in bir süre önce tutuklu orgeneralleri ziyaret etmek istemesi üzerine Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Tolon ve Eruygur için ziyaret yasağı kararı verildiğini hatırlatan MAZLUMDER, suç duyurusuna delil olarak Taraf Gazetesi'nde yer alan haberleri gösterdi.

Cezaevi tüzüğüne göre, tutuklu ve hükümlülerin kan bağı olmayanlar dışında ziyaretleri için yazılı bir müracaatta bulunulması gerektiğini hatırlatan MAZLUMDER, ziyaretin amacının da ayrıntılı şekilde ifade edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Sözü geçen kişilerin ziyaret edilmesine izin verilip verilmediğini, verilmişse hangi nedenlerle izin verildiğini öğrenmek isteyen MAZLUMDER, Kocaeli şubelerinden yapılan Bilgi Edinme başvurusuna da şu ana kadar yanıt gelmediğini ifade etti. Kocaeli Cmhuriyet Başsavcılığı'nın Ergenekon terör örgütü soruşturması çerçevesinde tutuklu olarak bulunan emekli Orgeneral Şener Eruygur ve emekli Orgeneral Hurşit Tolon'u TSK adına ziyaret etmiş bulunan Kocaeli Garnizon komutanı Korgeneral Galip Mendi'ye izin vermiş olduğu takdirde bu izin kararının evrensel hukuk normlarına, Anayasa Mahkeme'sinin hukuk devleti anlayışına, AİHM'in hukukun üstünlüğü ilkesi kriterine ve anayasanın 10. maddesine aykırı bir işlem olduğunu dilekçesinde ifade eden MAZLUMDER, suç duyurusunda şu ayrıntılara yer verdi: "Bu karar ile 5237 sayılı yasanın 257. maddesinde tanımı yapılmış bulunan 'görevi kötüye kullanma' suçunun işlenildiği açıktır. Bu işlem neticesinde Türkiye toplumunun geleceğinin karartılma olasılığı çok yüksektir. Ciddi bir suçlamayla suçlanan iki şüpheliyi, bulundukları makamdan aldıkları gücü kötüye kullanarak TSK adına yapılmış olunan bu ziyaret yargıyı ve hukuku tesir altına almaya yönelik olduğu açıktır. Savcılığın böyle bir ihtimali dikkate almayarak ziyarete izin vermiş olması açık görevi kötüye kullanma suçu işledikleri kanaatindeyiz. Yukarda izah ettiğimiz sebeplerden dolayı şüpheliler hakkında idari ve cezai soruşturma yapılmasını dilerim."

Cihan



Bu haber 411 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,838 µs